LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Ontdek Zuiderveld

 

 

 

 

 

 

Ontdek Zuiderveld!

Wie Zuiderveld ontdekt, zal in eerste instantie verrast worden door de rijke, groene dooradering van de wijk. Bijna alle woningblokken liggen straks in de nabijheid van bomen, beplanting of wadi. Dat maakt de natuurlijke beleving van Zuiderveld zo bijzonder. Proef het eigentijdse karakter van deze nieuwe wijk. Met moderne, elegante architectuur. Geen straat hetzelfde, met veel aandacht voor detail en afwerking. Variatie is hier dan ook het sleutelwoord!

 

Voor iedereen

Laat u verrassen door de mogelijkheden van Zuiderveld. Want variatie is hier niet alleen te vinden in architectonische uitstraling, maar ook in woningtypen. Zoekt u een tweekapper, ruime hoekwoning of betaalbare rijwoning? U vindt het in Zuiderveld. In het westelijke deel van de wijk, waar is begonnen met de bouw, zijn circa 550 woningen gepland. Een deel daarvan, zo'n 130 woningen, wordt ingezet voor sociale huur. Zuiderveld biedt u volop keuze met mogelijkheden die passen bij uw persoonlijke woonwens en budget. Wie nog even gelegenheid heeft om te wachten, heeft bovendien de mogelijkheid om zelf te bouwen in Zuiderveld.

 

Groene structuur

De robuuste groenstructuur maakt het wonen in Zuiderveld extra aantrekkelijk. De wadi’s, zo kenmerkend voor de wijken in de Waalsprong, zijn ook Zuiderveld een belangrijke basis voor de inrichting van de wijk. In deze wadi’s wordt – na een bui – het regenwater opgevangen. Ze staan in verbinding met de watersingels, die vervolgens het water afvoeren naar één van de drie grote plassen in De Waaijer. De wadi’s en het rijke groen daaromheen zorgen voor ruimte voor spelen, rust en ruimte in uw woonomgeving. Lees hier meer over het watersysteem van de Waalsprong. 

 

Voorzieningen bij de hand

Als bewoner van Zuiderveld kunt u gebruik maken van de voorzieningen die al ruimschoots aanwezig zijn in de omgeving. Van gezondheidszorg tot school, van sportvoorziening tot buurtwinkelcentrum, u bent van alle gemakken voorzien. En voor een gezellig avondje uit bent u zó in de binnenstad van Nijmegen of in de Pathe bioscoop. Dat maakt het wonen in deze moderne wijk zo aantrekkelijk!

 

Bekijk op de interactieve kaart alle voorzieningen in de Waalsprong. 

 

Ligging

De naam van Zuiderveld is misschien wat misleidend voor deze meest noordelijke woonbuurt van de Waalsprong. Het ligt ten noorden van de Keizer Hendrik VI-singel, en in de directe omgeving van de wijk Grote Boel. De al gerealiseerde wijken De Boomgaard, De Elten en Het Nijland liggen vlakbij. En wist u dat deze wijk, met de Betuwe letterlijk in de achtertuin op slechts 20 fietsminuten ligt van de binnenstad van Nijmegen?

 


Grotere kaart bekijken

 

Parken in Zuiderveld
Net als bij Grote Boel, ligt er in de wijk Zuiderveld ook een archeologisch monument. Aanwezige archeologische resten dienen te blijven liggen en sporen mogen niet verloren gaan. Daarom zal hier in het zuidoosten van de wijk een parkachtige omgeving gerealiseerd worden. Lees meer hierover op Park Grote Boel.

 

Daarnaast wordt in Zuiderveld het Ingmar Bergmanpark aangelegd. Een plek waar je in de toekomst heerlijk kunt ontspannen, wandelen en spelen. Het park krijgt een kronkelig maaiveld met wadi’s en heuvels. Dit geeft een parkachtige sfeer binnen Zuiderveld. Delen van het park zijn beschikbaar voor sport en spel. Lees hier meer over de plannen voor het Ingmar Bergmanpark. 

 

Planning en realisatie

De eerste fase van Zuiderveld is grotendeels opgeleverd. De bouw van verschillende projecten is in volle gang. De woningbouw wordt gefaseerd uitgevoerd en zal naar verwachting in 2022 afgerond zijn.

 

Projecten

kaart nieuw

 1. Zuyd (BPD) - uitverkocht
 2. Nieuwe Buurt (AM/Van Wonen) - uitverkocht
 3. Keizer 6 (compact) - uitverkocht
 4. Sociale huur (Talis & CVEG) - 46 sociale huurwoningen
 5. Vrije sector huur (BPD) - verhuurd
 6. Wonen op de Set - Take one (Klok) - uitverkocht
 7. De Regisseur (Stam en de Koning) - 82 koopwoningen, uitverkocht
 8. Wonen op de Set - Take two (Klok) - uitverkocht
  Huren op de Set - Take two (Syntrus Achmea) - 24 woningen, middendure huur
  Huren op de Set - Take two (Syntrus Achmea) - 20 huurwoningen, vrije sector
 9. Sociale huur (Portaal) - 40 sociale huurwoningen
 10. Tandartspraktijk Nijmegen
 11. Vrije kavels voor particuliere woningbouw. De vrije kavels binnen de eerste en tweede fase zijn allemaal verkocht. 

 

In onderstaande video zijn de artist impressions van de verschillende projecten in Zuiderveld te zien. Dit geeft een mooi overzicht van hoe de wijk eruit komt te zien.

 

 

Schrijft u zich in op onze nieuwsbrief, zodat u niets hoeft te missen! Ook de start van huurwoningen wordt daarin aangekondigd. Of volg Zuiderveld op Facebook!

 

Kunnen wij u binnenkort als bewoner van Zuiderveld verwelkomen?

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media