LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Wij bouwen zelf een huis in ons geliefde Oosterhout

Woensdag 1 April 2015 | reacties 0
img5498

Een huis dat voldoet aan al hun wensen en gelegen in hun geliefde Oosterhout, hadden Christel en Niki nog niet voorbij zien komen. Tot ze de mogelijkheid ontdekten het zelf aan te pakken. Binnenkort betrekken ze met hun twee zoontjes Mathis en Julian hun vrijstaande woning in Het Nijland; een huis dat ze volledig naar hun eigen eisen hebben laten ontwerpen en bouwen. Een interview met een stel dat op zoek was naar ruimte, en dat in de vorm van zelfbouw vonden.


Christel Schulp en Niki van de Coevering woonden al een tijd in de wijk Oosterhout. Na de komst van hun twee zoons waren ze toe aan iets groters. Met de goede sfeer in Oosterhout en werk om de hoek was de keuze om te blijven niet moeilijk. Niki is als voormalig horecaondernemer en chef-kok gevraagd de keuken van een nieuw restaurant in Elst op te zetten, terwijl Christel er in het zelfde restaurant als gastvrouw voor zorgt dat de gasten niets te kort komen.

 

Veel mogelijk

‘We hebben veel rond gekeken en ons breed georiënteerd, ook op bestaande woningen, projectmatige nieuwbouw en kavels in de omgeving. De kavels in Het Nijland zijn qua afmeting en vorm efficiënt en liggen in de beslotenheid van een hofje. Dat vinden wij prettig met kleine kinderen. Onze inspiratiebron was een herenhuis met rieten kap, dat we in de omgeving zagen staan. In eerste instantie focusten we op een cataloguswoning. Naarmate we verder in het ontwerpproces belanden en over bepaalde keuzes goed hadden nagedacht, hebben we toch besloten voor meer keuze vrijheid. Doorslaggevend was het feit dat wij onze eisen en eigen keuzes uiteindelijk gemakkelijker en goedkoper in een eigen bouwplan konden verwezenlijken. Op de bouwbeurs in Utrecht raakten we in gesprek met de architect van Blauhuis. Dat er veel kon wisten we, maar zoveel…

 

Witgekeimd
We vielen voor één van zijn ontwerpen in eigentijdse landelijke stijl met een witgekeimde gevel en donker, gebeitst potdekselwerk. Vervolgens hebben we die met de architect helemaal naar eigen onze eigen eisen aangepast. We liepen nog wel tegen een hobbel aan bij de commissie Beeldkwaliteit van de gemeente, want het witte gevelbeeld dat straks na het keimen ontstaat, was niet gewenst. We hebben onze aannemer meteen gevraagd om bouwmaterialen en foto’s mee te brengen. Daarmee hebben we de commissieleden binnen een minuut weten te overtuigen ons van een positief advies te voorzien.

 

Ruimte
Heel bewust was onze keuze voor houtskeletbouw. Je huis komt kant-en-klaar aan en wordt in twee dagen gezet. Het is wind- en waterdicht. Vooral de flexibiliteit waarmee je aanpassingen kunt doen, was achteraf met de aanleg van elektra super handig. De zolder hebben we zelf afgetimmerd, zodat twee mooie kamers ontstaan. En dan natuurlijk die droomkeuken! Die hebben we laten ontwerpen, want met ons vak wordt dat een belangrijke plek in huis. Samen koken, eten en genieten met ons gezin, vrienden en familie.  Het casco heeft de aannemer inmiddels opgeleverd. Wij coördineren nu zelf de afbouw. Alle opties en keuzes maken, dat we intussen meester zijn in het beheersen van budgetten. Een tip voor wie ook wil bouwen… vraag in deze tijd veel offertes aan,  daar kun je echt mee besparen’. Het gezin kan niet wachten er in te trekken. ‘Het huis is uiteindelijk echt ons droomhuis, waar we heel wat jaren in hopen te wonen. We hebben de ruimte waar we naar op zoek waren.’


Kavelwinkel
Zelf een woning bouwen in de Waalsprong? Maak dan een afspraak in de Kavelwinkel in het Wooninformatiecentrum Waalsprong. De woonconsulente bespreekt met plezier de mogelijkheden die bij u passen. Of bezoek de Woonbeurs Waalsprong voor meer informatie en inspiratie!

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media