LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Welke buur zoek jij? Toekomstige bewoners over Grote Boel

Maandag 28 April 2014 | reacties 2
welke-buur

Begin april vond in het Wooninformatiecentrum Waalsprong een informatiebijeenkomst over Grote Boel plaats, een nieuwe woonbuurt ter uitbreiding van het mooie Oosterhout. Ontwikkelaar AM wil in samenspraak met geïnteresseerden de eerste fase van deze nieuwe wijk in de Waalsprong vormgeven. Wilt u zélf invloed hebben hoe uw buurt er uit komt te zien? Denk en doe dan mee!


Grote Boel
Vanaf eind 2014 gaat er gebouwd worden in de nieuwe woonbuurt  Grote Boel. Direct aan de historische Griftdijk, de oude weg tussen Lent en Elst. Het is een aanvulling op de wijken De Elten, Het Nijland en De Boomgaard, woonbuurten die in de afgelopen jaren al zijn gerealiseerd in het kader van de Waalsprong. De wijk krijgt het karakter van een tuindorp, met veel groene plekjes en direct gelegen aan de Oosterhoutse Plas (in aanleg). In de nieuwe woonbuurt worden woningtypes in alle soorten gerealiseerd, waarbij toekomstige bewoners direct invloed hebben op hoe de wijk er uit komt te zien. Ontwikkelaar AM en woningcorporatie Talis realiseren de woningen in de eerste fase.


Infobijeenkomst
AM wil graag met u in gesprek over uw woonwensen. Zij gebruikt daarvoor onder andere de ‘Wat voor buur zoek jij?-enquête. Welke woningen moeten er komen? Woont u liever in straatjes of in hofjes en hoe moet de straat er uit komen te zien? Met behulp van de antwoorden op dit soort vragen heeft AM een schets getekend voor de eerste fase van Grote Boel. De eerste plannen werden begin april gepresenteerd aan geïnteresseerden. Zij brachten die avond ook hun persoonlijke inbreng in; in kleine groepen kon iedereen zijn specifieke, individuele woonwensen kenbaar maken. Er werd speciaal ingezoomd op onderwerpen als verkaveling / locatie, woning en duurzaamheid. Lees meer over de enerverende avond en de resultaten ervan op www.groteboel.nl. Onder de aanwezigen werd een ‘ideaal buurcadeau’ verloot: de gelukkige winnaar ontving een Nespresso koffiezetapparaat. Een goed begin voor een warme buurt, waarin je je thuis voelt en elkaar kent!


Wat voor buur zoek jij-enquête
Wilt u meedenken over de realisatie van Grote Boel? Vul dan alsnog de woonenquête in. Uw mening is van harte welkom! Dit is immers een bijzondere kans om ons te vertellen hoe u wilt wonen. Klik hier om naar de enquête te gaan. Na deelname krijgt u automatisch een uitnodiging voor de vervolgavonden van Grote Boel. Naar verwachting zal er nog voor de zomer een vervolgbijeenkomst worden georganiseerd waarbij de eerste voorstellen voor woningtype en prijsindicaties worden gepresenteerd. Meer vragen? Stel ze aan het projectteam Grote Boel van ontwikkelaar AM. Of kom eens langs in het Wooninformatiecentrum Waalsprong!

« Terug naar het overzicht

Reacties

Daniel (donderdag 01 mei 2014)

als dit fase 1 is, hoeveel fasen komen er dan en voor wanneer zijn deze gepland?

Redactie waalsprong.nl (dinsdag 03 juni 2014)

Beste Daniel, excuus voor de trage reactie. In de eerste fase worden de eerste 175 tot 200 woningen in dit gebied gerealiseerd, van in totaal ca 850 woningen. Die kunnen niet allemaal in een jaar worden gebouwd. Afhankelijk van de woningmarktsituatie worden nieuwe fasen gerealiseerd; verwachting is dat Grote Boel in 2020 volledig bebouwd is!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media