LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Vrachtwagenverbod Griftdijk Noord

Woensdag 4 Oktober 2017 | reacties 3
vrachtwagenuitsnede

Vanaf maandag 9 oktober wordt een deel van de Griftdijk Noord afgesloten voor vrachtwagens. Deze ‘geslotenverklaring voor vrachtwagens’ is een onderdeel van het raadsbesluit van juli 2016 waarin de realisatie van een bewonersvriendelijke knip op de Griftdijk Noord is vastgelegd. Doel van dit raadsbesluit is het verminderen van doorgaand verkeer op deze weg. 

 

Het vrachtwagenverbod wordt aanstaande maandag 9 oktober met verkeersborden ingesteld op de Griftdijk Noord, circa 120 meter ten noorden van de aansluiting met de Italiëstraat. Dit is dezelfde locatie waar de knip komt, naar verwachting in het voorjaar van 2018. Het vrachtwagenverbod geldt voor beide richtingen.

 

Alle woningen en bedrijven bereikbaar

Vrachtwagens kunnen wel alle woningen en bedrijven bereiken, maar mogen de ‘knip’ niet passeren. Vrachtwagenchauffeurs die hun bestemming op de Griftdijk of aangrenzende wijken hebben, moeten hierdoor vooraf bepalen of zij vanuit het zuiden of vanuit het noorden de Griftdijk op rijden.

 

Doorgaand vrachtverkeer kan via de Prins Mauritssingel of de Margaretha van Mechelenweg rijden.  

 

Het vrachtwagenverbod werd op verzoek van bewoners van de Griftdijk opgenomen in het raadsbesluit. Sinds de komst van de nieuwe brug De Oversteek ervaren zij meer overlast van geluid en trillingen van de vrachtwagens.

 

Meer informatie over het raadsbesluit vindt u hier. Meer over de aanpassingen in verkeer in de westflank van de Waalsprong leest u hier.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Johan (vrijdag 06 oktober 2017)

Eindelijk de vrachtwagens van de welbekende transportbedrijven afkomstig van de containeroverslag BCTN Nijmegen en Heinz uit Elst uit de buurt weg! Alleen blijft bij mij de vraag hoe het met de handhaving zal gaan. Komen er vanaf maandag gelijk camera's of gaat er soms een BOA achter een vrachtwagen aanrijden en kijken of die wel dezelfde kant de wijk uit gaat als waar die is binnengekomen. Ik vrees, de gemeente kennende, voor veel nieuwe borden maar vooralsnog geen handhaving!

David (zaterdag 07 oktober 2017)

De locatie op het kaartje is de locatie van de toekomstige 'zachte' knip voor doorgaand verkeer die Wethouder Tiemens er door gedrukt heeft tegen de wil van de bewoners. Het vrachtwagenverbod ligt halverwage het wegdeel tussen de rotonde bij CWZ en de rotonde bij de Total. Dus meer naar het noorden.

Redactie Waalsprong (dinsdag 10 oktober 2017)

Handhaven doet in dit geval de politie. In de loop van 2018 worden de camera’s voor de knip op dezelfde locatie geplaatst. Zodra die in werking worden gesteld, kunnen overtreders ook via cameraregistratie (door het OM) beboet worden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media