LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Verkeer gehalveerd sinds invoering spitsknip Griftdijk

Maandag 8 Oktober 2018 | reacties 0
knip-griftdijk3sept-18

Periode waarschuwingsbrieven wordt verlengd

 

De verkeersknip op de Griftdijk zorgt zoals gewenst voor een afname van het verkeer tijdens de spits. Het aantal auto’s op de Griftdijk is tijdens de spits met de helft afgenomen van circa 1600 naar 800 per dag. Toch vindt de gemeente dat de periode waarin overtreders nog niet meteen een boete krijgen moet worden verlengd. Ondanks de grote daling rijden tijdens de spitstijden namelijk nog steeds te veel auto’s zonder ontheffing op de Griftdijk. Dagelijks zijn dit er gemiddeld zo’n vierhonderd.  Daarom krijgen mensen die voor het eerst de fout ingaan nu tot en met december een waarschuwingsbrief. Bij een volgende overtreding volgt wel een boete.


De gemeente stuurde in de maand september circa 6.000 brieven naar automobilisten die zonder ontheffing langs de knip reden. Het positieve effect was dat het aantal auto’s op de dijk sterk afnam in de tijden dat de knip geldt (tussen 07.00 en 09.00 en tussen 16.00 en 18.00 uur). Ook maken mensen steeds minder vaak opnieuw een overtreding. Er zijn nog maar enkele tientallen automobilisten die na het ontvangen van de waarschuwingsbrief weer in overtreding gaan. Wel blijkt dat er sinds de invoering van de knip nog steeds veel nieuwe overtreders worden geregistreerd. Dat kunnen we deels verklaren doordat het in Nijmegen een vrij nieuwe maatregel is waar mensen aan moeten wennen. Ook geven nog niet alle navigatiesystemen de knip weer of  hebben mensen hun navigatie nog niet geüpdatet. Daarnaast moet het effect van boetes nog optreden.  

 

Automobilisten die na het krijgen van een waarschuwing nogmaals in overtreding gaan, ontvangen wel een boete van €104.

 

Borden verplaatst en bijgeplaatst
De afgelopen weken zijn borden verplaatst en bijgeplaatst om de knip eerder aan te kondigen. Doordat de informatie nu vaker zichtbaar is voordat men bij de knip is, is die nu beter te begrijpen. De gemeente blijft tot januari wel goed kijken naar de effecten van de knip en de veranderde verkeerssituatie. Begin 2019 vindt een evaluatie plaats.

 

De knip op de Griftdijk: hoe zit het ook alweer?
De Griftdijk(-Noord) is elke werkdag tussen 7 en 9 uur en tussen 16 en 18 uur afgesloten voor een deel van het verkeer om drukte en sluipkeer op de weg terug te dringen en het verkeer zo beter te verdelen over de wijk. Bewoners uit de buurt kunnen er met een ontheffing wel door. Alle adressen in de wijk  blijven voor iedereen bereikbaar; alternatieve routes gaan via de Prins Mauritssingel en Margaretha van Mechelenweg.

 

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de maatregel.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media