LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Start bouwrijp maken Zuiderveld

Dinsdag 12 December 2017 | reacties 3
img6893

Onlangs is een start gemaakt met het bouwrijp maken van de locatie Zuiderveld, de nieuwste woonwijk in de Waalsprong. Hier worden in de komende drie à vier jaar gefaseerd 550 woningen gebouwd. De werkzaamheden voor de eerste fase van 130 woningen zijn in gang gezet. Daarmee is een start gemaakt met weer een nieuwe woonbuurt in de Waalsprong!

 

De werkzaamheden worden nu voornamelijk door groot materieel uitgevoerd. Er wordt gegraven voor de (nuts)kabels en leidingen, voor de stadsverwarming en riolering. Verder zijn er bouwwegen nodig om de bouwvelden bereikbaar te maken, en wordt het bouwterrein op de juiste bouwhoogte gebracht. 

 

Start bouw

Na het bouwrijp maken, gereed medio mei 2018, kan begonnen worden met de bouw van de woningen. In de eerste fase komen 130 koop- en huurwoningen, gerealiseerd door ontwikkelaars Heijmans, BPD, VanWonen en Talis. Drie projecten met koopwoningen zijn 'in presale' sinds de Woonbeurs Waalsprong van 25 november jongstleden. Dat betekent dat u zich als belangstellende kunt aanmelden en dat u persoonlijk op de hoogte wordt gebracht als de verkoop start. Kijk op de projectsites van de ontwikkelaars voor de mogelijkheid om u aan te melden:

 

Heijmans - Project Keizer 6
BPD – Project Zuyd
VanWonen – Project Nieuwe Buurt

 

Naar verwachting zullen de projecten in het voorjaar van 2018 in verkoop gaan. Talis werkt momenteel nog aan de plannen voor de huurwoningen, informatie hierover volgt in een later stadium.

 

Op de hoogte blijven

Kijk voor meer informatie over Zuiderveld op www.zuiderveld-nijmegen.nl. Schrijft u  zich in voor de nieuwsbrief Waalsprong Actueel via www.waalsprong.nl/nieuwsbrieven, dan blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen in Zuiderveld. Of ontdek Zuiderveld via onderstaande film!

 

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Hansi (donderdag 04 januari 2018)

Wie verzint de namen van een nieuwe wijk? Zuiderveld is volgens mij, op dit moment, de meest noordelijke wijk van Nijmegen! Maar ook de wijk Oosterhout (gemeente Nijmegen) is volgens mij slecht gekozen omdat het dorp Oosterhout (gemeente Overbetuwe) er al was voordat Nijmegen ging uitbreiden.

Oosterhout2014 (maandag 08 januari 2018)

Zuiderveld heeft volgens mij de naam te danken aan een veld welke er al was met die naam. Dus niet verzonnen door de gemeente Nijmegen, maar een historische naam die het gebied al had op historische kaarten. Zo is de Grote Boel genoemd naar een boerderij met die naam die daar stond. Het gebied waarop de wijk Oosterhout is gebouwd behoorde eerder tot het dorp Oosterhout. Dus al met al geen onlogische namen.

Redactie Waalsprong (dinsdag 09 januari 2018)

Beste Hansi en Oosterhout2014, u heeft beiden gelijk. Zuiderveld is -afgezien van bedrijventerrein - de noordelijkste woonwijk. De namen hebben inderdaad een historische achtergrond. Wijk-, buurt- en straatnamen worden samengesteld door een speciale commissie, en vervolgens voorgelegd aan de gemeenteraad ter goedkeuring!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media