LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Start bouw Grote Boel: eerste voetstappen in beton!

Maandag 1 Juni 2015 | reacties 0
label-grote-boelzklein

Talis is als eerste begonnen met de realisatie van woningen in Grote Boel. Plannen worden werkelijkheid! Alle reden dus om dit gezamenlijk te vieren. Talis en de Waalsprong organiseren daarom een feestelijke start bouw op vrijdag 5 juni. De kinderen die in  deze wijk gaan wonen, krijgen een bijzondere rol, die dag. Hun eerste voetstappen in Grote Boel worden letterlijk ‘in beton gegoten’.

 

In mei is woningcorporatie Talis als eerste gestart van de realisatie van woningen in Grote Boel. Wethouder Bert Velthuis is uitgenodigd om op 5 juni samen met bewoners en andere ontwikkelaars in het gebied de start van de bouw van deze 43 sociale huurwoningen feestelijk in te luiden.

 

Eerste stappen in een nieuwe wijk
Op vrijdag 5 juni verzamelen vanaf 13.00 uur toekomstige bewoners en andere genodigden zich op de bouwplaats van Talis in Grote Boel, te oosten van de Griftdijk. Kinderen krijgen een bijzondere rol in de feestelijke handeling: hun eerste symbolische voetstappen in Grote Boel worden in beton gegoten, zodat ze in een later stadium verwerkt kunnen worden tijdens de inrichting van de wijk. Deze ‘footprints’ worden onderdeel van een ontmoetings- en speelplek in de toekomstige Astrid Lindgrenhof. Daar wordt een waterput, historiserend gebouwd, middelpunt van het hofje. Dat sluit aan bij de architectuur van de woningen van Talis, die verwijst naar historische functies van Grote Boel.

 

Grote Boel
Grote Boel is de nieuwe uitbreiding van de wijk Oosterhout. Er komen in totaal circa 850 woningen; samen met de uitgifte van de huurwoningen van Talis is ook de verkoop van verschillende woningprojecten inmiddels gestart. Het is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de Waalsprong. De sfeer van Grote Boel laat zich het best kenmerken als die van een tuindorp. De nieuwe woonbuurt is heel waterrijk, ligt direct aan de Oosterhoutse Plas en heeft een groot fiets- en kindvriendelijk karakter. Als tuindorp anno 2015 heeft Grote Boel een landelijk karakter met gevarieerde woningen, veel openbaar groen, speelplekken, goede voorzieningen en volop recreatiemogelijkheden in de omgeving.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media