LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

niaNesto: innovatieve nieuwbouw in de Waalsprong

Donderdag 23 Mei 2013 | reacties 0
20110527098-bewerkt

Portaal heeft een nieuwe manier van bouwen ontwikkeld: niaNesto. Dit heeft alles te maken met energiezuinig wonen en betrokkenheid van de toekomstige huurder bij het ontwikkelproces.

 

Wat is niaNesto?
- Portaal bouwt nieuwe woningen;
- De toekomstige huurder stelt zelf zijn of haar eigen woning samen;
- De woning heeft geen energierekening;
- De woningen worden op korte termijn en binnen korte tijd gebouwd;
- De huurprijzen zijn betaalbaar, onder de huurtoeslaggrens.

 

Wie bouwt de niaNesto-woningen?
Op 22 november 2012 kozen huurders en professionals vijf conceptontwikkelaars. Met deze ontwikkelaars gaan Portaal en de toekomstige huurders verder. Meer over de verschillende conceptontwikkelaars kun je lezen op de website van niaNesto.

 

Waar in Nijmegen worden de niaNesto-woningen gebouwd?
Portaal streeft ernaar samen met de concept ontwikkelaars tenminste 50 woningen te realiseren. In Nijmegen zijn voor de niaNesto-woningen 16 plekken gereserveerd in Het Nijland, in de Waalsprong. Als het concept aanslaat, worden misschien op meerdere plekken in Nijmegen en het land niaNesto-woningen gerealiseerd.

 

Wanneer?
In mei 2012 werd bekend dat Portaal dit jaar start met de bouw van 16 niaNesto woningen in de Waalsprong (Nijland). De conceptaanbieders passen hun bouwplannen aan de nieuwe omstandigheden aan. Zij krijgen hiervoor ruim de tijd. Degenen die zich vorig jaar (2012) als belangstellende hebben ingeschreven, krijgen binnen afzienbare tijd bericht.

 

Wilt u ook een woning zonder energierekening?
De eerste inschrijving voor dit project is helaas gesloten. Uit deze inschrijvingen selecteert Portaal de huurders voor de 16 geplande woningen. Selectie vindt plaats op basis van de volgende criteria:
- Inkomen: Belastbaar verzamelinkomen tot 34.085 euro per jaar;
- Huishoudsamenstelling: mMeer dan 1 persoon;
- Motivatie: Waarom dit project?


Portaal selecteert niet op woonduur of meettijd maar op motivatie. Entree speelt hierdoor geen rol bij de inschrijving en selectie. Via Entree worden in de regio Arnhem en Nijmegen normaal gesproken alle huurwoningen van woningcorporaties aangeboden.


Portaal wil zekerheid wat betreft de verhuur van de gebouwde woningen. Wanneer u tekent voor een woning, betaalt u een borg van 1 maand huur. Dat is ongeveer € 650. Dit bedrag krijgt u niet terug wanneer u alsnog besluit om niet in de niaNesto-woning te gaan wonen.


Voor meer informatie over niaNesto kijkt u op www.nianesto.nl.


Bron: Portaal, 22 mei 2013

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media