LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Monument Oosterhoutsedijk tijdelijk verplaatst

Woensdag 30 Maart 2011 | reacties 0

Het monument aan de Oosterhoutsedijk, dat herinnert aan de oversteek van de geallieerden in september 1944, wordt tijdelijk weggehaald in verband met de bouw van de nieuwe stadsbrug De Oversteek. Vandaag wordt de herdenkingplaquette met de namen verwijderd; volgende week volgt de rest van het monument. Om beschadiging aan het monument tijdens de bouwwerkzaamheden te voorkomen, wordt het monument tijdelijk opgeslagen en gerestaureerd. Herdenking bij monument De Oversteek, september 2010. Als de brug klaar is, komt het monument terug op dezelfde plek. Tijdens de bouw wordt bij de bouwplaats wel een informatiebord over het monument geplaatst.

De oversteek door de Amerikaanse soldaten vond plaats op 20 september 1944 als onderdeel van operatie Market Garden en luidde de bevrijding van Nijmegen in. Als eerbetoon aan de bevrijders van Nijmegen wordt de naam van de nieuwe stadsbrug De Oversteek. Hoe en waar de herdenking van de oversteek in september de komende twee jaar zal plaatsvinden wordt nog onderzocht.

Bron: Gemeente Nijmegen, 30 maart 2011

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media