LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Ingmar Bergmanpark krijgt vorm

Vrijdag 26 Maart 2021 | reacties 3
img6952bewerkt

Terwijl de lente om de hoek komt kijken,  legt onze groenaannemer in Zuiderveld het Ingmar Bergmanpark aan. Het is plantseizoen, dus ook bomen en beplanting kunnen de grond in.  Het park is onderdeel van de robuuste groenstructuur die in Zuiderveld wordt aangelegd.

 

Het langgerekte park loopt tussen de woningen door, grenst rechtstreeks aan veranda’s en voortuinen. Ruimte om te ontspannen, te wandelen en te spelen. Een andere functie van het park is de berging van hemelwater: de wadi’s vormen groen/blauwe aders door het park. De soorten bomen die geplant worden, zijn geïnspireerd op het Betuwse landschap. Ze variëren in hoogte, vorm en kleur en bieden een levendig, gevarieerd aanzicht.

 

Schetsontwerp

In september 2019 presenteerden we op deze site al eens het voorlopig plan voor de inrichting, inclusief een bomenplan. Naar aanleiding van vragen van bewoners hebben we gemerkt dat er veel belangstelling is voor de inrichting en dat er vragen zijn over wijzigingen die zijn doorgevoerd op het plan dat destijds is gepresenteerd.

 

Zorgvuldige toetsing

Het schetsontwerp heeft intussen inderdaad diverse wijzigingen ondergaan. Het voorstel is door diverse afdelingen zorgvuldig getoetst. Naar aanleiding van ervaringen van de afdeling beheer is bijvoorbeeld in een enkel geval gekozen voor een andere (onder)soort, omdat deze betere kansen heeft om goed aan te slaan onder de aanwezige grondcondities, minder onderhoud vergt of minder overlast geeft (door bijvoorbeeld blad/vruchtval). Er is ook gekeken naar de groeiwijze van beplanting, om noodzakelijke verplaatsingen in een later stadium te voorkomen. Daarnaast zijn bijvoorbeeld verschuivingen gedaan om te voorkomen dat ondergrondse voorzieningen (kabels en leidingen voor nutsvoorzieningen, riolering, etc) worden beschadigd door wortelgroei, of om de bereikbaarheid ervan ook in de toekomst te kunnen garanderen. Zo is het plan op verschillende punten aangepast om zowel voor woonbeleving als onderhoud optimaal te kunnen zijn.

 

Dynamisch

Bent u geïnteresseerd in details van het nieuwe plan? Dan biedt deze link u een tekening waarmee de aannemer op pad is gestuurd. Maar besef: het is dynamisch werk, en er kunnen ‘in het werk’ nog steeds veranderingen worden doorgevoerd. De redenen daarvoor kunnen verschillend zijn. Omdat beplanting sneuvelt bij transport, een soort niet leverbaar was op het moment van aanleg, omdat de groenaannemer buiten een andere keuze moet maken, etc. U kunt dan ook geen rechten ontlenen aan deze tekening. In de komende weken vindt verdere afwerking plaats, het westelijke deel met wadi wordt dit najaar definitief ingericht.

 

Spelen

Delen van het park zijn beschikbaar voor sport en spel. Er komen verdeeld over het park vooral natuurlijke inrichtingselementen die aanleiding geven voor spelen, zoals de zuiltjes door de wadi op de foto en bijvoorbeeld klimbomen. Onze wijkregisseur is al in gesprek met een aantal bewoners over verdere invulling. Wilt u daarover meedenken? Meld u dan aan via mail bij Menno Oudeman, wijkregisseur van de gemeente Nijmegen.

« Terug naar het overzicht

Reacties

phhendriks11@gmail.com (zondag 04 april 2021)

Kom graag in aanmerking voor n rijtjes woning met2slk nsociale huurwoning 0633089138

Phhendriks (dinsdag 06 april 2021)

Prachtig dat INGMAR PROJECT. HOOP DAT IK IN AANMERKING KOM DAARVOOR.ZOU N WONDER ZIJN.

Redactie Waalsprong (woensdag 07 april 2021)

Beste meneer/mevrouw Hendriks, alle woningen die aan het Ingmar Bergmanpark liggen zijn inmiddels verkocht of verhuurd. Als u op de hoogte wil blijven van toekomstig aanbod in Zuiderveld of de rest van de Waalsprong dan kunt u zich het beste aanmelden voor onze nieuwsbrief Waalsprong Actueel. Aanmelden kan via: www.waalsprong.nl/nieuwsbrieven.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media