LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Informatie-avond Bijzonderplan: kopen zonder grond

Dinsdag 18 Juni 2013 | reacties 6
impressie-11-14

Na lang zoeken vindt u eindelijk uw droomhuis, maar... U krijgt niet voldoende hypotheek van de bank, u vindt de woonlasten gewoonweg te hoog worden, eerst uw eigen woning verkopen, onzekerheid in de markt. Allemaal redenen waardoor u de stap niet kunt of durft te nemen. U bent niet de enige die last ondervindt van de economische crisis en de lastige situatie op de woningmarkt.

Dan maar een paar jaar wachten? Niet echt een ideale oplossing. U wilt juist nú graag een huis kopen. Misschien kan de BijZonderPlan adviseur u helpen en maken wij de aankoop van uw nieuwe huis wél mogelijk. Wel de woning, (nog) niet de grond: met de Duokoop-regeling! De regeling geldt voor twee nieuwbouwplannen in Het Nijland: Vlonderweide en Lissendonk.

 

Woning kopen zonder grond
Zo biedt de BijZonderPlan adviseur u ook de mogelijkheid om het huis zonder de grond te kopen met de Duokoop-regeling. Hierdoor heb je tot wel 35% minder hypotheek nodig die je dan niet annuïtair gaat aflossen, en kunt u de woning onder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) financieren. Dit zie je terug een lagere maandlast en een lagere inkomenseis voor de hypotheektoetsing. Over de grond betaal je een maandelijkse vergoeding in de vorm van een canonrente. Beide zijn in beginsel volledig fiscaal aftrekbaar. De grond kunt u op elk gewenst moment erbij kopen en wordt u alsnog volledig eigenaar.

 

Herkent u zich in onderstaande situaties:
-Ons gezamenlijke inkomen is net niet hoog genoeg voor de hypotheek die we nodig hebben.’
-We kunnen het huis wel betalen, maar hebben dan geen geld meer voor meerwerk.’
-Ik krijg de hypotheek wel rond, maar vind mijn maandlasten dan echt te hoog worden.’
-We willen op de langere termijn lagere hypotheeklasten. Dat willen we nu al regelen.’
-De overwaarde op ons huidige huis willen we niet in de nieuwe woning steken, maar gebruiken voor andere zaken.’
-Het huis dat we willen kopen is te duur om in aanmerking te komen voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).’
-Eerst onze eigen woning verkopen! Hierbij willen wij potentiële kopers iets extra’s bieden en de woning financieel voor een grotere groep bereikbaar maken.’

 

Dan biedt de BijZonderPlan adviseur u misschien wel de oplossing!

 

Informatieavond

Kom op donderdag 4 juli a.s. tussen 19.00 en 21.00 uur naar de infoavond in het Wooninformatiecentrum Waalsprong (Thermion), Thermionpark 7 te Lent en laat u hierover informeren. Of neem contact op met de specialisten op het gebied van kopen zonder grond. De BijZonderPlan Adviseurs leggen u graag persoonlijk uit wat het in uw situatie aan voordelen kan opleveren. Telefoon: 073-544 20 73 of per mail.

« Terug naar het overzicht

Reacties

Frans (vrijdag 21 juni 2013)

Dat is erfpacht. Nóóit doen. Je betaalt jaar in jaar uit huur (de erfpachtcanon) over die grond. De eigenaar van de grond kan na afloop van de erfpachttijd die canon naar willekeur verhogen. Je hebt daar geen invloed op en kunt die verhoogde canon ook niet weigeren want je huis staat op die grond. Die erfpachtcanon is weggegooid geld, je wordt er niets wijzer van want je wordt daardoor géén eigenaar van de grond. Er zijn zelfs vormen van erfpacht die regelen da,t zodra de erfpacht eindigt (na bv 30 jaar), de grond teruggaat naar de eigenaar "inclusief de daarop gebouwde opstallen". Je huis dus. Meestal is de gemeente eigenaar van de grond en gebruiken ze de (verhoging van de) erfpacht om tekorten in de gemeentelijke begroting aan te vullen. De hoogte ervan wordt dus een politiek spelletje. Rotterdam heeft begin van deze eeuw de erfpacht (tot woede van sommige politieke partijen en gemeenteambtenaren) afgeschaft, waarbij de huizenbezitters de grond tegen een redelijke prijs konden kopen. Andere steden zoals Amsterdam houden nog steeds angstvallig vast aan deze melkkoe en weigeren de erfpacht af te schaffen. Nooit doen dus. Je betaalt vele jaren een veel te hoge huur voor die grond en je krijgt daar zeker spijt van.

Frans (vrijdag 21 juni 2013)

Vergeet ook niet dat die "in beginsel" "volledig fiscaal aftrekbaarheid" van de erfpachtcanon net zo onder vuur ligt als de aftrekbaarheid van de hypotheekrente op je huis. reken daar maar niet al te zeer op. Bij een huis weet je waar je aan toe bent, bij erfpachtgrond nooit. Zelfs de grond onder je eigen vloerbedekking wordt bij erfpacht nooit jouw grond.

Hennie (zaterdag 22 juni 2013)

Ben het niet eens met onderstaande, heb gezien op de website dat de Bijzonderplan Adviseurs hierbij gebruik maken van Duokoop. Heb deze website eens goed doorgenomen en de Duokoop regeling heeft helder en transparante erfpacht voorwaarden die je absoluut niet meer kunt vergelijken met oude en slechte gemeentelijke erfpacht of andere. Dat is appels met peren vergelijken. Er is immers veel veranderd en de huidige erfpacht voorwaarden moeten voldoen aan de opgestelde normen van april 2012. Hierbij wordt bij het aanvragen van een hypotheekofferte de erfpacht voorwaarden door de notaris gecontroleerd en wanneer alles op groen valt wordt deze voorzien van een notariële opinie. Alleen dan kan je een hypotheek met deze erfpacht aanvragen. Lees ook dat je met de Duokoop regeling dagelijks de grond er weer bij kunt kopen, boete vrij. Hoe meer ik mij er in verdiep hoe duidelijker het mij wordt dat het een goede financierings mogelijkheid biedt. Je creëert als het ware een aflossingsvrij deel door de grond onder te brengen bij de grondbank. Heb hier online wat berekeningen op doorgevoerd en het scheelt je zeker positief in de maandlasten of inkomenstoets en wordt een woning beter financierbaar. Uit nieuwsgierigheid heb ik eens ver doorgerekend en als je echt over een lange periode door rekent blijkt daar zelfs uit dat grond aankopen helemaal niet interessant is en dat je het beter in erfpacht kunt financieren Maar goed ik kan mij voorstellen dat het bij de meeste een gevoel is van bezit. De opmerking hieronder "Zelfs de grond onder je eigen vloerbedekking wordt bij erfpacht nooit jouw grond" is scheef want laten we reëel zijn. Het gros van de huizeneigenaren hebben een aflossingsvrije hypotheek of een groot deel hiervan. Zolang je dit niet inlost zal het ook nooit je eigendom zijn. Al met al vind ik het zeker wel interessant en ga zeker even luisteren.

Redactie Waalsprong.nl (zondag 23 juni 2013)

Beste Frans, Hennie, Dank voor jullie reactie. Frans, uw reactie is een bevlogen, maar niet terecht commentaar. De vernieuwde erfpachtregelingen zijn niet te vergelijken met hoe de oude regelingen van Amsterdam en andere grote steden ging. Wij vragen de adviseurs van Bijzonderplan om eens te reageren op bovenstaande beweringen. Wij nodigen u van harte uit om ook met deze adviseurs contact op te nemen, als u belangstelling hebt voor deze regeling (info@bijzonderplan.nl). En het staat u natuurlijk vrij om ook een andere adviseur, bijvoorbeeld uw eigen hypotheekadviseur) deze regeling na te laten kijken, zodat u zeker bent of de Duokoopregeling wel of niet bij u past!

BijZonderPlan-adviseur (maandag 24 juni 2013)

Het relaas van Frans is gebaseerd op de oude (gemeentelijke) erfpachtconstructie welke gebaseerd is op huureigenschappen. Als eigenaar van de opstal wordt het elk jaar duurder en kun je ook geen eigenaar van de grond worden. Zoals Hennie al eerder omschreef is Duokoop een moderne erfpachtconstructie met hypothecaire eigenschappen. De eigenaar van de opstal betaalt een rente die niet jaarlijks wordt geindexeerd, ook de grond kan dagelijks en boetevrij worden teruggekocht tegen een vooraf vastgestelde koopsom. De eigenaar van de opstal mag de grond gebruiken als was hij eigenaar. Er mag een uitbouw, aanbouw en/of garage worden gerealiseerd zonder dat daarvoor toestemming van de Grondbank benodigd is. Door Duokoop toe te passen verbetert de leencapaciteit en daalt de verplichte aflossing, in veel gevallen maakt dit het cruciale verschil tussen het wel of niet kunnen kopen van een woning. Wanneer een geinteresseerde in een nieuwbouwwoning verregaande interesse heeft in een van de woningen voert de BijZonderPlan-Adviseur vrijblijvend een koopkrachtscan uit. Daarbij toetst de BijZonderPlan-adviseur de koopkracht uitgaande van de aankoop met en zonder grond. De voor de kandidaat-koper meest passende wijze van financiering (met of zonder grond) komt daarbij naar voren. Dit advies kunt u daarna bespreken met uw eigen hypotheekadviseur. De BijZonderPlan-adviseurs nodigen een ieder uit naar de presentatie van 4 juli te komen luisteren, daarbij wordt op alle mogelijk denkbare vragen antwoord gegeven.

BijZonderPlan-adviseur (maandag 24 juni 2013)

Het relaas van Frans is gebaseerd op de oude (gemeentelijke) erfpachtconstructie welke gebaseerd is op huureigenschappen. Als eigenaar van de opstal wordt het elk jaar duurder en kun je ook geen eigenaar van de grond worden. Zoals Hennie al eerder omschreef is Duokoop een moderne erfpachtconstructie met hypothecaire eigenschappen. De eigenaar van de opstal betaalt een rente die niet jaarlijks wordt geindexeerd, ook de grond kan dagelijks en boetevrij worden teruggekocht tegen een vooraf vastgestelde koopsom. De eigenaar van de opstal mag de grond gebruiken als was hij eigenaar. Er mag een uitbouw, aanbouw en/of garage worden gerealiseerd zonder dat daarvoor toestemming van de Grondbank benodigd is. Door Duokoop toe te passen verbetert de leencapaciteit en daalt de verplichte aflossing, in veel gevallen maakt dit het cruciale verschil tussen het wel of niet kunnen kopen van een woning. Wanneer een geinteresseerde in een nieuwbouwwoning verregaande interesse heeft in een van de woningen voert de BijZonderPlan-Adviseur vrijblijvend een koopkrachtscan uit. Daarbij toetst de BijZonderPlan-adviseur de koopkracht uitgaande van de aankoop met en zonder grond. De voor de kandidaat-koper meest passende wijze van financiering (met of zonder grond) komt daarbij naar voren. Dit advies kunt u daarna bespreken met uw eigen hypotheekadviseur. De BijZonderPlan-adviseurs nodigen een ieder uit naar de presentatie van 4 juli te komen luisteren, daarbij wordt op alle mogelijk denkbare vragen antwoord gegeven.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media