LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Het Ingmar Bergmanpark: een prettige woonomgeving

Dinsdag 17 September 2019 | reacties 3
robuuste-groenstructuur

Zuiderveld wordt voor een groot deel bepaald door de robuuste groenstructuur en onderscheidt zich hiermee van de rest van de Waalsprong. Het Ingmar Bergmanpark is een onderdeel van deze structuur. De voorlopige inrichting van het Ingmar Bergmanpark is (deels) bekend. Het is een mooi park waar je heerlijk kan ontspannen, wandelen en spelen. Een andere functie van het park is de berging van hemelwater. 

 

Groen

De soorten bomen die in het park worden geplant zijn geïnspireerd op de bomen ten noorden van Zuiderveld. Het park gaat bestaan uit een glooiend maaiveld met verschillende bomen. De bomen variëren in hoogte, vorm en kleur. Soorten die er geplant worden zijn onder andere eik, plataan, esdoorn, notenboom, els, berk, kastanje, kers en haagbeuk. Een overzicht van de bomen zie je in onderstaande afbeelding. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

( redactionele toevoeging 24/3/21: Het gaat hier om een schetsontwerp. In de afbeelding hieronder leest u 'aan deze tekening kunnen geen rechten worden ontleend'. Deze opmerking geldt uiteraard ook voor de pdf die u opent voor een grotere weergave.)

 

bomenplan ing bergmanpark bomenplan deel 2

 

Wadi’s

Wadi’s zijn kenmerkend voor  wijken in de Waalsprong. Ook in Zuiderveld én in het Ingmar Bergmanpark zijn ze een belangrijke basis voor de inrichting van de wijk. In deze wadi’s wordt – na een bui – het regenwater opgevangen. Ze staan in verbinding met de watersingels, die vervolgens het water afvoeren naar één van de drie grote plassen in De Waaijer. Klik hier voor meer informatie over het watersysteem in de Waalsprong.

 

Recreëren

Het park krijgt een kronkelig maaiveld met wadi’s en heuvels. Dit geeft een parkachtige sfeer binnen Zuiderveld. Delen van het park zijn beschikbaar voor sport en spel. Waar dit is in het park is nog niet bekend. Verdeeld over het park is rekening gehouden met speelaanleidingen voor kinderen van 3 tot 6 jaar, 6 tot 12 jaar en 12 tot 16 jaar. De inrichting van het park, denk aan speelaanleidingen en bankjes, wordt in een later stadium bepaald.

 

Wonen

In de wijk Zuiderveld worden in totaal circa 550 woningen ontwikkeld. Aan het Ingmar Bergmanpark grenzen de woningen van verschillende projecten: Nieuwe Buurt, Wonen op de Set, Keizer 6 en De Regisseur. Deze projecten bestaan uit zowel koop- als huurwoningen. Daarnaast komen er sociale huurwoningen aan het park van Portaal en Talis.

 

Planning

Naar verwachting wordt het park in oktober 2020 aangelegd. Dit gebeurt in het begin van het plantseizoen (oktober tot en met april).

« Terug naar het overzicht

Reacties

Rick (vrijdag 15 april 2022)

Goedendag, is inmiddels al bekend hoe het groen tegenover 'op de Set' take one eruit komt te zien? En al meer bekend over de bouw m.b.t. 'het plan in ontwikkeling' ten noorden van de wijk zuiderveld

Rick (maandag 03 oktober 2022)

Goedendag, is inmiddels al bekend hoe het groen tegenover 'op de Set' take one eruit komt te zien? En al meer bekend over de bouw m.b.t. 'het plan in ontwikkeling' ten noorden van de wijk zuiderveld

Rick (dinsdag 13 december 2022)

Leuk dat jullie reageren.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media