LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Grote Boel krijgt Dick Brunastraat

Donderdag 13 September 2018 | reacties 0
nijntje

Dick Bruna, wereldberoemd vanwege zijn kinderboeken van 'Nijntje', wordt in de Waalsprong geëerd met een straatnaam. De buurt Grote Boel krijgt binnenkort een 'Dick Brunastraat'. Aan deze straat wordt onder andere de toekomstige basisschool 'De Uitdaging' gevestigd. De school is blij met deze toepasselijke straatnaam. Zij gaan dan ook bekijken of het Dick Bruna - thema gebruikt kan worden bij de inrichting van de school.

 

De school kan in de toekomst bereikt worden via de Dick Brunastraat of via het fietspad met de naam 'Thea Beckmanpad'. Thea Beckman is wereldwijd bekend als schrijfster van kinderboeken zoals 'Kruistocht in spijkerbroek'. Thea Beckman overleed in 2004.

 

Bij de straatnaamgeving geldt als richtlijn dat de persoon in kwestie minimaal tien jaar overleden moet zijn. In het geval van de Dick Brunastraat heeft de commissie straatnaamgeving echter een uitzondering gemaakt. Als reden wordt genoemd dat Dick Bruna zijn hele leven van onbesproken gedrag is geweest.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media