LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Groote Boel: verleden zoekt (horeca)toekomst

Woensdag 12 September 2018 | reacties 9
horecalocatie-groote-boel

In de wijk Grote Boel is – aan de Oosterhoutse Plas – een locatie gereserveerd voor een horecagelegenheid. De gemeente Nijmegen zoekt voor deze plek een ondernemer die op deze historische locatie iets bijzonders wil realiseren. Een plek, waar de moderne Waalsprongbewoner terecht kan voor een drankje, versnapering, lunch of diner. Rijk verleden zoekt moderne toekomst!

 

De gemeente Nijmegen schrijft vanaf medio september een ‘tender’ uit voor deze horecalocatie. Dat betekent dat iedere ondernemer die belangstelling heeft de locatie aan te kopen zich kan inschrijven en een plan in kan dienen. De inzendingen worden beoordeeld aan de hand van criteria, die van te voren worden meegegeven.

 

Ligging

De Groote Boel, naamgever voor de omliggende nieuwbouwwijk Grote Boel, ligt aan de Ressense Wal. De woningbouw in Grote Boel is gebouwd rond parken en in hofjes. De architectuur van de woningen verwijst met een moderne knipoog naar verleden tijden. Een rij oude lindebomen markeert de horecalocatie, die uitkijkt over de Oosterhoutse Plas. Deze plas wordt momenteel aangelegd en is in 2020 gereed.

 

Rijk verleden

Eén van de selectiecriteria is om recht te doen aan de bijzondere geschiedenis van deze bouwlocatie, die vroeger deel uit maakte van een adellijk landgoed. De Groote Boel was onderdeel van Landgoed Den Boel, een luxe buitenverblijf waar de adel de stad ontvluchtte, tot rust kwam en zich liet verwennen. Het werd later verbouwd tot boerderij. In de 19e eeuw behoorde de eigenaar tot één van de grootste grondbezitters in de omgeving. Wie de archeologische verslagen over Groote Boel leest, kan zich door woorden als oprijlanen, boomgaarden en koetshuizen laten meeslepen in romantische mijmeringen. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat in de tender wordt gevraagd dat het rijke verleden nieuw leven wordt ingeblazen. Aan de Ressense Wal zijn de funderingsresten van  Groote Boel nog in de bodem aanwezig.

 

Planning en realisatie

De gemeente hoopt met de tender ondernemers uit te dagen om een bijzonder plan in te dienen voor Groote Boel, met aandacht voor het rijke verleden. Daarnaast beoordeelt de commissie op de te vestigen functie, de uitstraling van de bouwplannen en de inrichting van de omgeving, en ook de prijs die geboden wordt voor de locatie. In de loop van 2019 zal bekend zijn, wie op Groote Boel een horecagelegenheid mag realiseren. Verwachting is dat in 2020 als de Oosterhoutse Plas gereed is, de deuren open zijn.

 

Belangstelling

Heeft u belangstelling om mee te dingen in de tender? Klik dan hier voor een beschrijving van de procedure.

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Jacco (woensdag 12 september 2018)

"Daarnaast beoordeelt de commissie ...................... .........................en ook de prijs die geboden wordt voor de locatie." Dit zal wel het belangrijkste criterium zijn voor de gemeente vrees ik ;-)!

Redactie Waalsprong (donderdag 13 september 2018)

@Jacco: Wie mee wil dingen in de tender, zal straks in de weging van de criteria zien dat kwaliteit van het ingediende plan veel zwaarder zal wegen dan de geboden grondprijs. Tegelijkertijd zal de gemeente voor deze locatie (die immers voor commerciƫle functies wordt ingezet) inderdaad ook een redelijke prijs verlangen.

SJAAKBEER (donderdag 13 september 2018)

En jij zou andere criterium eisen?

Bewoner grote boel (donderdag 13 september 2018)

Het zou toch alleen om daghoreca gaan? Lijkt me enigszins onmogelijk om dan diner aan te bieden?

Redactie Waalsprong (donderdag 13 september 2018)

Beste Bewoner Grote Boel, in het bestemmingsplan wordt horeca in 'Categorie 1' toegestaan. Hier vallen bedrijven onder die in beginsel alleen overdag en 's avonds open zijn. Hier vallen ook restaurants onder, en daarmee is een diner dus ook mogelijk.

Grote Boelers (donderdag 13 september 2018)

Ze zullen voor verdere uitbreiding dan toegezing qua tijden e.d. flink wat klachten krijgen. Zeg dus iedereen graag een tegenbericht als ze tijden gaan veranderen

Grote Boelers (donderdag 13 september 2018)

350m2 is ook wel heel veel. Denk dat binnen jaar de deuren door faillissement weer gesloten zijn. Aan de Lentse plas ligt een nieuwe tent die mensen meer zal trekken. Daghoreca zal gaan. Ijsjes voor de kinderen. Dan zal het gaan lukkennin de zomerperiodes. Ben benieuwd

Nina (donderdag 11 april 2019)

Is al bekend aan wie het gegund is en hoe het ingericht gaat worden?

Redactie Waalsprong (dinsdag 16 april 2019)

Beste Nina, we zijn momenteel in gesprek met een kandidaat, maar het is nog niet gegund. Zodra er meer over bekend is zie je dat natuurlijk terug op onze website!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media