LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Eerste fase Zuiderveld wordt definitief ingericht

Dinsdag 28 Januari 2020 | reacties 0
zuiderveld-5

Binnenkort wordt gestart met het definitief inrichten van Zuiderveld. De eerste fase van deze nieuwe wijk in aanbouw is daarmee afgerond. Lees hier meer over het definitief inrichten van de wijk, maar ook over de ontwikkelingen zoals de nieuwe tandartspraktijk, het ecodorp en het vervolg op de woningbouw. 

 

De komende weken wordt er gestart met het definitief inrichten van Zuiderveld. Denk daarbij aan het aanleggen van de definitieve weg, trottoirs en beplantingsvakken. Hier vind je een overzicht wanneer er aan welke straat gewerkt wordt. Bij het defintief inrichten van de wijk planten we ook het groen aan. Groen wordt aangeplant tijdens het plantseizoen, dat loopt van oktober tot en met april. 

 

Ook krijgt Zuiderveld een prachtig park: het Ingmar Bergmanpark. Het park krijgt een glooiend terrein met verschillende bomen. De bomen hebben verschillende hoogtes, vormen en kleuren. Meer weten over de inrichting? Klik hier.

 

Ook andere ontwikkelingen in Zuiderveld zijn in volle gang, we vertellen je graag meer over de bouw van de tandartspraktijk, het ecodorp en het vervolg van de woningbouw. Op deze kaart staat aangegeven waar onderstaande punten liggen in de wijk. 

 

Tandartspraktijk Nijmegen
Aan de Jacques Tatistraat 1 wordt op dit moment hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe ‘Tandartspraktijk Nijmegen’. ‘Tandartspraktijk Oosterhout’ (nu gevestigd aan de Jonagoldstraat) verhuist naar verwachting in mei naar de nieuwe locatie. Daar gaat de praktijk, met in totaal zeven behandelkamers, verder onder de naam ‘Tandartspraktijk Nijmegen’. Deze komt op de eerste verdieping. Op de begane grond komt aanvullende medische zorg. Welke zorg dit precies is, is nog niet bekend. Wil je meer weten over de nieuwe praktijk? Lees dan het interview met tandarts Arlo Suermondt

 

Ecodorp Zuiderveld

Een bijzonder project in Zuiderveld: een duurzame woongemeenschap. Hiervoor werkt Talis samen met CVEG (Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland). De woningen worden duurzaam en ecologisch gebouwd. Een deel wordt zelfs circulair gebouwd, dat betekent met behulp van gerecyclede materialen. Van welke materialen ze precies gebruik gaan maken, én meer over het concept lees je hier. Het gaat om 46 sociale huurwoningen en appartementen. Het ecodorp krijgt ook een grote gemeenschappelijke tuin, waarvan een deel openbaar toegankelijk is en je straks dus ook heerlijk in kunt genieten. 

 

Vervolg woningbouw

De woningbouw in de Waalsprong vordert snel, zo ook in Zuiderveld. Na het (bijna) gereed zijn van de eerste fase wordt er nu gestart met de bouw van de volgende fase. Het project ‘Wonen op de Set – Take one’ is begonnen met de bouw. Van het project ‘Wonen op de Set – Take two’ start de bouw naar verwachting in maart. Beide projecten worden waarschijnlijk nog voor het einde van het jaar opgeleverd. Het vooruitzicht is, dat de bouw van het project ‘De Regisseur’ in augustus (na de bouwvak) start. Portaal start waarschijnlijk aan het einde van het jaar met de ontwikkeling van 50 sociale huurwoningen. 

 

Wil je meer weten over de ontwikkelingen in Zuiderveld? Of in andere delen van de Waalsprong? Loop dan gerust eens binnen in het Wooninformatiecentrum Waalsprong

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media