LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Definitief groen licht voor ecologisch wonen in Zuiderveld

Woensdag 18 December 2019 | reacties 0
4uitsnede

In de Waalsprong krijgen mensen met bijzondere woonwensen letterlijk de ruimte om hun woondroom te verwezenlijken. Zo biedt Zuiderveld vanaf medio 2021 plaats aan een woongemeenschap die duurzaamheid, goed nabuurschap en zorg voor elkaar boven aan het wensenlijstje heeft staan. Om het project te realiseren werkt de ‘Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland’ (CVEG) samen met Talis en de gemeente Nijmegen.

 

De ‘Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland’ (CVEG) werkt sinds 2015 aan de ontwikkeling van ecodorpen in Gelderland. Belangrijkste pijlers: duurzaamheid (ecologisch wonen), goed nabuurschap en zorg voor elkaar en omgeving. Ondanks positieve gesprekken bij verschillende gemeenten kwam het nog niet tot concrete uitvoering van de eco-bouwplannen, totdat een match werd gevonden met Talis, en in de Waalsprong ruimte bleek om hun bijzondere woonwens uit te laten komen. Het project in Zuiderveld zal dan ook het eerste project zijn van de CVEG.

 

Prefab, duurzaam en recycle

Talis gaat de woningen realiseren in de vorm van prefab-woningen die de toekomstige bewoners van plan naar eigen smaak kunnen aankleden en indelen. De woningen zijn vooral duurzaam en energiezuinig en worden gebouwd met gerecycled bouwmateriaal. Het ecologische aspect zit hem bovendien in hoe bewoners straks samen, met elkaar en de wijk, leven, zo laat de CVEG weten.

 

Nabuurschap

Bewoners vinden - naast een duurzame woonomgeving - straks ook een heel sociale omgeving. Goed nabuurschap, met elkaar en met de omliggende wijk in verbinding zijn en zorg hebben voor elkaar zijn de belangrijkste pijlers in het woonconcept. Zo is er plek voor bewoners met een minder goede gezondheid, of voor personen voor wie zelfstandig wonen een uitdaging is.

 

Planning

Volgens planning begint in juni 2020 de bouw van 19 eengezinswoningen  en 27 appartementen/studio’s (waaronder drie rolstoeltoegankelijke appartementen). Daarnaast komen gemeenschappelijke voorzieningen. Oplevering is gepland in medio 2021.

 

Meer weten?

In dit interview (ook te lezen als je géén account hebt op facebook) lees je een interview met Marian Aarts en Hester Pieterse, die vanuit CVEG nauw betrokken bij het project in Zuiderveld. Heb je interesse om aan te sluiten bij ‘CVEG Zuiderveld’ en om ‘ecologisch’ in de Waalsprong te wonen? Dan ben je op 25 januari 2020 van harte welkom op de CVEG-informatiebijeenkomst bij woongroep Babylon, in Berg en Dal. Aanmelden kan via deze link op de website van CVEG. 

 

ecowonen zuiderveld

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie






« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media