LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Aftrap bouw unieke huurwoningen

Dinsdag 17 December 2013 | reacties 0
nianesto08

Op 11 december gaf wethouder Jan van der Meer in Het Nijland de aftrap voor de bouw van het project niaNesto: 16 sociale huurwoningen waar straks dankzij goede isolatie, ventilatie en energieopwekking een energienota van nul euro op de mat valt.

 

De energienotanulwoningen worden gebouwd in opdracht van Portaal. Toekomstige bewoners zijn geselecteerd op hun motivatie om energiezuinig te wonen. Na selectie hebben zij zelf mogen meebeslissen over het uiterlijk en de indeling van hun woning. De woningen worden gerealiseerd door KlaassenGroep en VolkerWessels.

 

Duurzaam antwoord
Met een feestje werd de start van de bouw gevierd. Directeur Vincent van Oordt benadrukte het belang voor de huurder: “De huurder krijgt meer invloed op het ontwerp, lagere woonlasten en een hoogwaardig product”. Portaal geeft hiermee een duurzaam antwoord op de crisis en werkt ook aan energienotanul in de bestaande bouw.

 

Samen met wethouder Jan van der Meer verzorgde de directeur de aftrap van het project door met de fiets energie voor de verlichting van een huisje te genereren. Bij de aftrap waren de meeste huurders met kinderen aanwezig. De jongste generatie versierde de bouwhekken met kleurige figuren. Dat de energienotanulwoningen worden gerealiseerd zonder subsidie van de overheid, is een landelijke primeur.

 

Bron: gemeente Nijmegen
Foto: Portaal. Wethouder Van der Meer (midden) en Portaal-directeur Van Oordt (voorgrond) trappen (af).

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media