LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Grote Boel: wonen in een tuindorp

 

Grote BoelOosterhout breidt uit. De nieuwe buurt Grote Boel is bijna helemaal gereed en opgeleverd. Deze wijk ligt aan  de historische Griftdijk, de oude weg tussen Lent en Elst en aan de Oosterhoutse plas.

 

Wonen in Grote Boel betekent ruimte voor dorps wonen in een stedelijke omgeving, met alle voorzieningen om de hoek. De wijk sluit prima aan bij de al bestaande wijken in Oosterhout; De Elten, Het Nijland en De Boomgaard.

 

Ruimte, groen en water 

Grote Boel is een wijk met veel ruimte, groen en water; het wordt dan ook wel een tuindorp genoemd. De gezellige buurtjes zijn gebouwd rondom parkjes en hofjes, met veel speelgroen. De wadi’s in de wijk fungeren eveneens als groene aders in de wijk. Ze staan in verbinding met de watersingels die aan de oost- en noordzijde de wijk omzoomen. En alsof dat nog niet genoeg is, ligt de wijk aan de Oosterhoutse Plas. Hoe heerlijk is het om te flaneren langs het water?

 

De bouwwerkzaamheden in Grote Boel zijn afgerond. In onderstaande video zie je de ontwikkeling van Grote Boel én de Oosterhoutse Plas tussen 2014 en 2018. Bekijk  hier een timelapse van de aanleg van de Oosterhoutse Plas, gemaakt door een bewoner van Grote Boel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar jagers en verzamelaars ruim 7000 jaar geleden naar voedsel zochten, is een unieke plek ingericht: Park Grote Boel. Hier kunnen bewoners van de wijk heerlijk recreëren in het groen. Daarnaast zijn er speelaanleidingen geplaatst in het thema van 'Jagers en verzamelaars', waar kinderen hun energie op kwijt kunnen. Er bestaan drie grote open, ovalen ruimten met kort gras. Het terrein om deze ruimtes heen is het decor van ruig gras, bloemrijk gras en plaatselijk kort gemaaid gras. 

 

Van alle gemakken voorzien de uitdaging

Als bewoner van Grote Boel maak je gebruik van de vele voorzieningen die er in de bestaande wijken van Oosterhout al zijn. Een moderne wijk is immers van alle gemakken voorzien. Of het nou gaat om de gezelligheid van De Klif, de dokter of de dagelijkse boodschappen, het is allemaal al aanwezig. Inmiddels biedt  Kindcentrum De Uitdaging baisonderwijs en kinderopvang in een gloednieuw gebouw. Daarnaast is een gymzaal gebouwd die - naast gebruik door de school - in de avond ook plek biedt voor Nijmeegse sportverenigingen. 

 

Vanaf het najaar van 2020 kan je aan de Oosterhoutse Plas ook genieten van een nieuwe plek om heerlijk te ontspannen en een hapje eten. Ondernemers Maarten Kropman en Jolien Konings gaan aan de Oosterhoutse Plas een restaurant beginnen, zelf wonen zij ook in Grote Boel. Door de week kan je er lunchen en dineren, in het weekend ook ontbijten. Het restaurant wordt ingericht met een grote ronde bar, en in het weekend komt er een speciale hoek gericht op kinderen. In de zomer kan je ook buiten op het terras aan de Oosterhoutse Plas genieten van een drankje. Of picknick jij liever tussen de appelbomen? 

 

Veilig en snel

De meeste wegen in Grote Boel zijn ingericht als 30 km-zone. In de wijk liggen fietsstraten, waar de auto te gast is. Dat zorgt voor een veilige en snelle route naar de overige delen van de wijk, of om even uit te waaien in de omgeving. Met deze centrale fietsroutes door de wijk ben je zo bij alle dagelijkse bestemmingen, zoals winkels, school of dokter. Maar ook de binnenstad ligt binnen handbereik! In een kwartiertje ben je op de fiets in de binnenstad van Nijmegen met winkels, gezellige cafés en terrasjes. En lukt het even niet zonder auto, dan ben je op slechts enkele minuten afstand van de snelwegen. De nieuwe stadsbrug De Oversteek maakt de stad en de regio extra goed bereikbaar!

 

Kijk in deze film hoe Grote Boel tot leven komt: 


 

 

 

Rijk aan historie

Grote Boel heeft een rijke geschiedenis, die inspiratie vormt voor de ontwikkeling van de wijk. De bodem verraadde al nederzettingen uit vroegere tijden. Een archeologisch veld in het noorden blijft onaangetast en wordt omgebouwd tot Park Grote Boel.

 

De nieuwe woonbuurt ontleent haar naam aan een oude boerderij die aan de Ressense Wal heeft gestaan, de Groote Boel. Op deze plek - gemarkeerd door de oude lindebomen aan het water - is een restaurant gebouwd, op de fundamenten van de oude boerderij. En wist je dat in de 19e eeuw een burgemeester van Nijmegen huis Den Boel als zijn buitenverblijf gebruikte? En met het Landgoed Oosterhout van een heuse 21e eeuwse Baron om de hoek geeft dat wel aan dat wonen in Grote Boel nog steeds wonen op stand is! 

 

 

grote boel Wonen in Grote Boel?

De gehele wijk is inmiddels gerealiseerd. Op dit moment zijn er alleen nog vrije kavels beschikbaar.

 

Op de hoogte blijven

Ken je de nieuwsbrief van de Waalsprong en de facebookpagina Grote Boel al? Like de pagina's en blijf op de hoogte van al het nieuws. Of kom eens langs in het Wooninformatiecentrum Waalsprong voor meer informatie. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden om hier jouw droomhuis te vinden. 

 

 

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media