LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Grote Boel: wonen in een tuindorp

 

Grote BoelOosterhout breidt uit. Er wordt  volop gebouwd in de nieuwe woonbuurt Grote Boel. Deze nieuwe wijk ligt aan  de historische Griftdijk, de oude weg tussen Lent en Elst en aan de toekomstige Oosterhoutse plas.

 

Wonen in Grote Boel betekent ruimte voor dorps wonen in een stedelijke omgeving, met alle voorzieningen om de hoek. De wijk sluit prima aan bij de al bestaande wijken in Oosterhout; De Elten, Het Nijland en De Boomgaard.

 

Ruimte, groen en water 

Grote Boel wordt een wijk met veel ruimte, groen en water; het wordt dan ook wel een tuindorp genoemd. De gezellige buurtjes worden gebouwd rondom parkjes en hofjes, met veel speelgroen. De wadi’s in de wijk fungeren eveneens als groene aders in de wijk. Ze staan in verbinding met de watersingels die aan de oost- en noordzijde de wijk omzoomen. En alsof dat nog niet genoeg is, ligt de wijk straks aan de Oosterhoutse Plas; de aanleg ervan is in de zomer van 2017 begonnen. Hoe heerlijk is het om straks te flaneren langs het water?

 

Bekijk hier een timelapse van de aanleg van de Oosterhoutse Plas, gemaakt door een bewoner van Grote Boel.

 

Bekijk hier de nieuwste brochure van Grote Boel (nov 2017):

 
 
Van alle gemakken voorzien 

Als bewoner van Grote Boel maak je gebruik van de vele voorzieningen die er in de bestaande wijken van Oosterhout al zijn. Want een moderne wijk is immers van alle gemakken voorzien? Of het nou gaat om de gezelligheid van De Klif, de dokter of de dagelijkse boodschappen, het is allemaal al aanwezig. Er is ook een basisschool gepland: daarvoor moet een nieuw gebouw worden gerealiseerd. Intussen is basisschool De Verwondering al begonnen in een tijdelijke onderkomen, de Klif.

En wist je, dat de binnenstad van Nijmegen in  zo'n 15 fietsminuten te bereiken is? 

 

Veilig en snel

De meeste wegen in Grote Boel worden ingericht als 30 km-zone. In de wijk komen fietsstraten, waar de auto te gast is. Dat zorgt voor een veilige en snelle route naar de overige delen van de wijk, of om even uit te waaien in de omgeving. Met deze centrale fietsroutes door de wijk ben je zó bij alle dagelijkse bestemmingen, zoals winkels, school of dokter. Maar ook de binnenstad ligt binnen handbereik! In een kwartiertje ben je op de fiets in de binnenstad van Nijmegen met winkels, gezellige cafés en terrasjes. En lukt het even niet zonder auto, dan ben je op slechts enkele minuten afstand van de snelwegen. En de nieuwe stadsbrug De Oversteek maakt de stad en de regio extra goed bereikbaar!

 

Kijk in deze film hoe Grote Boel tot leven komt: 


 

 

 

Rijk aan historie

Grote Boel heeft een rijke geschiedenis, die inspiratie vormt voor de ontwikkeling van de wijk. De bodem verraadde al nederzettingen uit vroegere tijden. Een archeologisch veld in het noorden blijft onbebouwd, om het voor toekomstig onderzoek te behouden. Het wordt ingezet als groen- en struinzone. De nieuwe woonbuurt ontleent haar naam aan een oude boerderij die aan de Ressense Wal heeft gestaan, de Groote Boel. Deze plek met bijzondere historische waarde keert symbolische terug; er wordt gezocht naar invulling die recht doet aan ontmoeting en sfeer in de wijk. Wist je dat in de 19e eeuw een burgemeester van Nijmegen huis Den Boel als zijn buitenverblijf gebruikte? En met het Landgoed Oosterhout van een heuse 21e eeuwse Baron om de hoek geeft dat wel aan dat wonen in Grote Boel nog steeds wonen  op stand  is! 

 

grote boel Wonen in Grote Boel?

In Grote Boel worden in totaal 850 woningen gerealiseerd. De eerste woningen zijn eind 2015 al opgeleverd. En inmiddels is driekwart van de wijk gereed. Momenteel zijn de laatste woningprojecten in verkoop/verhuur. Het actuele woningaanbod vind je in de  woningzoeker.

 

Op de hoogte blijven

Ken je de  nieuwsbrief van de Waalsprong en de facebookpagina Grote Boel al? Like de pagina's en blijf op de hoogte van al het nieuws. Of kom eens langs in het Wooninformatiecentrum Waalsprong voor meer informatie. Daar staat ook de speciale deelmaquette van Grote Boel. De woonconsulentes vertellen je er alles over de mogelijkheden om hier jouw droomhuis te vinden. 

 

Grote Boel

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media