LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Grote Boel: wonen in een tuindorp

 

Grote BoelOosterhout breidt uit. De nieuwe buurt Grote Boel is bijna opgeleverd. Deze nieuwe wijk ligt aan  de historische Griftdijk, de oude weg tussen Lent en Elst en aan de toekomstige Oosterhoutse plas.

 

Wonen in Grote Boel betekent ruimte voor dorps wonen in een stedelijke omgeving, met alle voorzieningen om de hoek. De wijk sluit prima aan bij de al bestaande wijken in Oosterhout; De Elten, Het Nijland en De Boomgaard.

 

Ruimte, groen en water 

Grote Boel is een wijk met veel ruimte, groen en water; het wordt dan ook wel een tuindorp genoemd. De gezellige buurtjes zijn gebouwd rondom parkjes en hofjes, met veel speelgroen. De wadi’s in de wijk fungeren eveneens als groene aders in de wijk. Ze staan in verbinding met de watersingels die aan de oost- en noordzijde de wijk omzoomen. En alsof dat nog niet genoeg is, ligt de wijk aan de Oosterhoutse Plas; de aanleg ervan is in 2020 gereed. Hoe heerlijk is het om te flaneren langs het water?

 

De bouwwerkzaamheden in Grote Boel zijn bijna afgerond. In onderstaande video zie je de ontwikkeling van Grote Boel én de Oosterhoutse Plas tussen 2014 en 2018.

 

 

Bekijk hier een timelapse van de aanleg van de Oosterhoutse Plas, gemaakt door een bewoner van Grote Boel.

 

De aanleg van Park Grote Boel begint binnenkort. Waar jagers en verzamelaars ruim 7000 jaar geleden naar voedsel zochten, verrijst binnenkort een unieke plek. Hier kunnen bewoners van de wijk binnenkort heerlijk recreëren in het groen. 

 

Bekijk hier de nieuwste brochure van Grote Boel (nov 2017):
 

 
Van alle gemakken voorzien de uitdaging

Als bewoner van Grote Boel maak je gebruik van de vele voorzieningen die er in de bestaande wijken van Oosterhout al zijn. Want een moderne wijk is immers van alle gemakken voorzien? Of het nou gaat om de gezelligheid van De Klif, de dokter of de dagelijkse boodschappen, het is allemaal al aanwezig. Er is ook een basisschool gepland: daarvoor wordt in 2019 een nieuw gebouw gerealiseerd. Intussen is  Kindcentrum De Uitdaging al begonnen in een tijdelijke onderkomen in de Klif.

 

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de bouw.

 

 

Veilig en snel

De meeste wegen in Grote Boel zijn ingericht als 30 km-zone. In de wijk liggen fietsstraten, waar de auto te gast is. Dat zorgt voor een veilige en snelle route naar de overige delen van de wijk, of om even uit te waaien in de omgeving. Met deze centrale fietsroutes door de wijk ben je zó bij alle dagelijkse bestemmingen, zoals winkels, school of dokter. Maar ook de binnenstad ligt binnen handbereik! In een kwartiertje ben je op de fiets in de binnenstad van Nijmegen met winkels, gezellige cafés en terrasjes. En lukt het even niet zonder auto, dan ben je op slechts enkele minuten afstand van de snelwegen. En de nieuwe stadsbrug De Oversteek maakt de stad en de regio extra goed bereikbaar!

 

Kijk in deze film hoe Grote Boel tot leven komt: 


 

 

 

Rijk aan historie

Grote Boel heeft een rijke geschiedenis, die inspiratie vormt voor de ontwikkeling van de wijk. De bodem verraadde al nederzettingen uit vroegere tijden. Een archeologisch veld in het noorden blijft onaangetast en wordt omgebouwd tot Park Grote Boel.

 

De nieuwe woonbuurt ontleent haar naam aan een oude boerderij die aan de Ressense Wal heeft gestaan, de Groote Boel. Deze plek met bijzondere historische waarde keert symbolische terug; er wordt gezocht naar invulling die recht doet aan ontmoeting en sfeer in de wijk. Wist je dat in de 19e eeuw een burgemeester van Nijmegen huis Den Boel als zijn buitenverblijf gebruikte? En met het Landgoed Oosterhout van een heuse 21e eeuwse Baron om de hoek geeft dat wel aan dat wonen in Grote Boel nog steeds wonen op stand is! 

 

grote boel Wonen in Grote Boel?

In Grote Boel worden in totaal 850 woningen gerealiseerd. De eerste woningen zijn eind 2015 al opgeleverd. En inmiddels is ruim driekwart van de wijk gereed. Momenteel zijn de laatste woningprojecten in verkoop/verhuur. Op dit moment zijn er alleen nog vrije kavels beschikbaar.

 

Op de hoogte blijven

Ken je de nieuwsbrief van de Waalsprong en de facebookpagina Grote Boel al? Like de pagina's en blijf op de hoogte van al het nieuws. Of kom eens langs in het Wooninformatiecentrum Waalsprong voor meer informatie. De woonconsulentes vertellen je er alles over de mogelijkheden om hier jouw droomhuis te vinden. 

 

 

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media