LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Buurten, omgeving en woonsfeer

 

Groen en jaren 30 als inspiratiebron

De groene omgeving van Oosterhout is de inspiratiebron voor het ontwerp van de verschillende buurten. En juist dat geeft de wijk een heel eigen identiteit. U treft er typische jaren dertig woningen met rode dakpannen, veel groene tuinen, hagen en intieme woonhofjes. De groene omgeving vindt u ook terug in het bosrijke landgoed Oosterhout, én over een paar jaar grenst de wijk aan de Oosterhoutse Plas. Een prachtig, waterrijk natuurgebied op loopafstand.


Water in overvloed

In Oosterhout is ook veel ruimte voor water. Neem nou het park in De Elten, dat bestaat voor één derde uit water. Dus wie van vissen, schaatsen, varen, picknicken of een partijtje voetbal houdt, zit hier wel goed. Verder zijn er overal in Oosterhout wadi’s, de zogenoemde verzamelplaatsen voor regenwater. Deze brede natuurlijke stroken, met in het midden een geul, bieden volop speelruimte voor de kinderen. En niet alleen na een regenbui! Lees hieronder de brochure 'Water in de Waalsprong' om meer te weten te komen over het watersysteem.

 

 

 

Testimonial

Marion Arts en haar man waagden in 2000 de Waalsprong. Het pionieren in Oosterhout beviel zo goed dat ze de wijk trouw bleven toen ze uit hun huis groeiden en verhuisden ze twee straten verderop. ‘In het begin moesten we letterlijk door de klei als we de wijk in- en uitgingen. We hadden de rubberlaarzen altijd bij de hand. Het voelde een beetje als kamperen. Samen met anderen bouwde je letterlijk aan iets nieuws, wat de onderlinge band met elkaar en de wijk in zijn geheel versterkte.’

 

Puberen
‘Toen we op een gegeven moment wilden verhuizen, stond één ding vast: we blijven in de wijk. Het gevarieerde woningenaanbod. De contacten in de buurt. Park, bos en speel-voorzieningen om de hoek. Ideaal toch? We wonen hier nu tien jaar en wat ons betreft komen er nog heel wat bij. Ik ben erg benieuwd hoe de wijk zich verder ontwikkelt. En dan vooral naar hoe er wordt ingespeeld op het feit dat de vele kleine kinderen uiteindelijk allemaal gaan puberen.’

 

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media