LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Woenderskamp: bouwrijp maken nieuwe woonbuurt

Donderdag 27 September 2018 | reacties 6
3

Er wordt momenteel hard gewerkt aan het bouwrijp maken van de Woenderskamp. Zandwagens rijden af en aan om overal de juiste soort grond op de goede plek en op de goede hoogte te krijgen. Grond dat afkomstig is uit Woenderskamp wordt ook zoveel mogelijk weer in het gebied zelf gebruikt. Het gaat bijvoorbeeld naar de plekken waar de riolering gelegd wordt of waar (bouw)wegen en parkeerplaatsen komen.  

 

De eerstvolgende stap is de aanleg van de riolering; binnenkort volgt nog de infrastructuur voor de elektriciteit, het warmtenet en het glasvezelnetwerk. Daarbij wordt gekeken of ook voor de zittende bewoners aan  de oneven zijde van de Griftdijk-Noord  een aansluiting kunnen krijgen op het glasvezelnetwerk van Woenderskamp.

 

Water

Een belangrijk onderdeel van het bouwrijp maken is het graven van de watersingel.  Deze watersingel komt in een cirkel om het gebied te liggen en gaat  zorgen voor de waterhuishouding. Deze watersingel wordt straks onder de Graaf Alardsingel verbonden met de watersingel in Hof van Holland. Zo staat het watersysteem van de Waalsprong met elkaar in verbinding. Eind dit jaar moet het bouwrijp maken in de Woenderskamp zijn afgerond; daarna kan de bouw van in totaal zo’n 600 woningen starten.  In 2019 wordt begonnen met de bouw van de eerste bijna 400 woningen. De rest volgt later.

 

Wilg en peer

In de stedenbouwkundige plannen voor de Waalsprong worden waardevolle elementen uit het landschap zoveel mogelijk behouden. Zo wordt de grote perenboom aan de Italiëstraat ingepast in de plannen. Wanneer inpassing niet mogelijk is, zal ze ergens anders een plekje kunnen krijgen. Dat is bijvoorbeeld gebeurd bij de knotwilgen in de Hof van Holland. Die zijn inmiddels verplaatst naar de toekomstige Dijkzone.

 

Bouwrijp maken Woenderskamp

 

 

woenderskampuitgelicht

« Terug naar het overzicht

Reacties

A. Boonstra (vrijdag 28 september 2018)

Vanwege mijn werk wil ik verhuizen naar de omgeving Nijmegen. Ik woon alleen en heb niet zoveel ruimte nodig en ook een minder groot budget dan mensen die samen een huis kopen. Zijn er in jullie plannen ook mogelijkheden voor alleenwonenden met een budget van rond de 200.000?

Anneke (vrijdag 28 september 2018)

Waar is de Woenderskamp? Tip: zet bij ieder artikel een kaartje met de locatie onderaan het bericht.

Redactie Waalsprong (maandag 01 oktober 2018)

Beste heer of mevrouw Boonstra, welkom in Nijmegen! Mogelijkheden voor een woning rond € 200.000 zijn straks te vinden in de plannen in Hof van Holland. U moet daarvoor nog wel even geduld hebben, want de ontwikkeling daarvan is nog niet zover als in Woenderskamp. Wellicht is tijdelijk huren ook een optie? U blijft het best op de hoogte via onze nieuwsbrief Waalsprong Actueel (www.waalsprong.nl/nieuwsbrieven) waarin we actueel woningaanbod (koop en huur) aankondigen.

Redactie Waalsprong (maandag 01 oktober 2018)

Beste Anneke, aan kaartmateriaal wordt gewerkt, bedankt voor de tip!

Mw.Hendriks (zaterdag 13 oktober 2018)

Beste heer of mevrouw, Waar kan ik mij inschrijven voor Woenderskamp? Met vriendelijke groet,

Redactie Waalsprong (maandag 15 oktober 2018)

Geachte mevrouw Hendriks, Bedankt voor uw reactie. Woenderskamp is een nieuwe woonwijk en deze zal de komende tijd ontwikkeld worden door meerdere ontwikkelaars. Wij raden u aan om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Hierin worden alle toekomstige projecten tijdig aangekondigd. Voor inschrijving op de verschillende projecten kunt u terecht bij de desbetreffende ontwikkelaar.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media