LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Website De Waalhoven live!

Woensdag 30 Maart 2022 | reacties 3
promo-waalhoven

De website van project De Waalhoven is live! De Waalhoven wordt aan weerszijden van de stadsbrug ‘De Oversteek’ gecreëerd: in totaal circa 570 woningen en voorzieningen met woontorens op de Waaldijk en laagbouw ernaast. Ontwikkelaarscombinatie BPD/VanWonen creëert hier vier hoven met elk een eigen identiteit en veel gemeenschappelijke buitenruimte. Mis niets en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!

 

De introductie van het plan door de ontwikkelaar beschrijft het unieke van De Waalhoven: ‘Beleef de stad in de vrijheid van de natuur. De Waalhoven, in het hart van Nijmegen, brengt je tot rust in de natuur en tot leven in de stad! In deze community gaat het rivierlandschap hand in hand met de stad. Hier komen klompenpaden langs een skatepark, lopen Schotse hooglanders naast woontorens en liggen Waalstrandjes op steenworp afstand van winkels, cafés en musea. Hier vind je ‘urban vibes’ in de natuur, hier ben je dichter bij het leven. Bij jouw leven.’

 

Aan alles is gedacht

De Waalhoven is ontworpen als een klimaatbestendige wijk. En gebaseerd op principes van de circulaire economie, sociale duurzaamheid en een gezonde leefstijl. Denk aan parkachtige binnentuinen en wandelpaden in plaats van straten met auto’s. Plekken die je laten onthaasten, waar je met je vingers in de aarde verbonden bent met de natuur en inspirerende ontmoetingen hebt. Maar ook speelplekken en een skatepark, waar je onbezorgd kunt bewegen en vriendschappen voor het leven smeedt.

  • Schuurwoningen in een boomgaard
  • Woningen en appartementen voor jong en oud
  • Bouwen met respect voor natuur en klimaat
  • Groene binnenhoven waar veilig gespeeld kan worden
  • Alle auto’s in de hoven parkeren ondergronds 
  • Voorzieningen zoals een buurtkas, horeca en een natuurwinkel

Inschrijven voor toekomstig woningaanbod

Op de projectsite lees je meer over de Waalhoven. In het plan zijn straks zowel koopwoningen te vinden als woningen in de middeldure en sociale huur. Uiteraard wordt het project in fasen gerealiseerd. De eerste woningen worden voor de zomer van 2023 in verkoop gebracht, de eerste opleveringen zijn vanaf medio 2024. De realisatie van het plan zal enkele jaren in beslag nemen. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief op de website en kom eens langs in het Waalsprong Informatiecentrum om de maquette te bekijken!

 


 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Erik (woensdag 30 maart 2022)

De eerste woningen worden voor de zomer van 2023 in verkoop gebracht. Volgens mij is hier een foutje gemaakt en hoort hier 2022 te staan??

Erik (woensdag 30 maart 2022)

Dat ik dit vraag komt doordat op deze site eerst dit stond: Planning Medio 2022 zullen de eerste woningen in verkoop gaan en vanaf begin 2023 zal er gebouwd worden. De gehele planontwikkeling zal ruim 5 jaar duren. https://www.waalsprong.nl/nieuws/bebouwbare-dijk-wordt-duurzame-en-collectieve-wijk-de-waalhoven/

Team Waalsprong (donderdag 31 maart 2022)

Hallo Erik, de planning is in de loop der tijd door diverse factoren verder uitgelopen. Dank je wel voor je opmerking, we zullen het aanpassen op de Waalsprong site.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media