LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Voorbereidende werkzaamheden Knoop Lent

Maandag 19 Maart 2012 | reacties 8
vogelvlucht-3

In verband met de realisatie van twee doorgangen onder het spoor en de bouw van een nieuw treinstation in Lent -later dit jaar- verricht ProRail binnenkort een aantal voorbereidende werkzaamheden. Op zaterdag 24 en zondag 25 maart (tussen 07.00 en 17.00 uur) wordt bodemonderzoek verricht. Hierdoor rijden in het weekend van 24 en 25 maart geen treinen tussen Arnhem en Nijmegen.

Ook de gemeente moet bij het station een aantal voorbereidende werkzaamheden verrichten. Het is nodig om een aantal kabels en leidingen onder het wegdek -ongeveer ter hoogte van de aansluiting met de Snelbinder- te verplaatsen. Dat gebeurt in het weekend van 14 en 15 april.

 

Griftdijk-Zuid (ten oosten van het spoor) is in dat weekend daardoor afgesloten. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd via de Ovatonde te rijden. Station Nijmegen Lent is niet bereikbaar voor autoverkeer.

 

Ook op het parkeerterrein van station Nijmegen Lent (P&R) worden kabels en leidingen verlegd. Daardoor zijn sinds vandaag (19 maart) 55 van de 115 parkeerplekken op de parkeerplaats tijdelijk niet beschikbaar. Deze werkzaamheden nemen ongeveer drie weken in beslag. Voor werkzaamheden aan kabels en leidingen is het deel van het fietspad tussen de aansluiting met de Zaligestraat en de spoortunnel in week 15, 16 17 en 18 afgesloten. Fietsers worden op dat gedeelte over de rijbaan geleid

 

Knoop Lent is het gebied rondom het tijdelijk treinstation Nijmegen Lent en de huidige Lentse Lus. Dit wordt hét splitsingspunt voor het autoverkeer van en naar Arnhem, de Waalbrug en de nieuwe stadsbrug De Oversteek. Daarnaast komt er een definitief treinstation Nijmegen Lent, een stationsplein en een fietsbrug over de Graaf Alardsingel. Knoop Lent is een belangrijk onderdeel van de nieuwe verkeersstructuur in Nijmegen Noord. Het draagt bij aan het verbeteren van de bereikbaarheid van Nijmegen. Daarnaast geeft Knoop Lent een kwalitatieve impuls aan het gebied en draagt bij aan de doelstelling van verstedelijking van Nijmegen Noord. Voor meer informatie over Knoop Lent zie www.nijmegen.nl/knooplent.
 

« Terug naar het overzicht

Reacties

frans (dinsdag 20 maart 2012)

maak achter de spoordijk (west) parkeer gelegenheid, inplaats voor het nieuwe station. dit komt de buurt ten goede.

Marieke Verhoeve (communicatie gemeente Nijmegen) (woensdag 21 maart 2012)

Hier heeft de gemeente naar gekeken. Achter de dijk (westzijde) kunnen nu veel auto’s staan, maar in de toekomst kunnen deze niet gehandhaafd worden. De Citadel wordt hier gerealiseerd en het is nog niet duidelijk wanneer de voorbereidingen beginnen. In de nieuwe situatie komen aan de oostzijde van het station 30 parkeerplaatsen. We verwachten dat dit aantal voldoende is voor de doelgroep Waalsprongbewoners die willen overstappen op de trein. Ook in de Citadel worden nog parkeerplaatsen aangelegd.

Maarten (donderdag 22 maart 2012)

Ik maak dagelijks gebruik van het station Nijmegen-Lent. Ik lees in dit bericht dat nu tijdelijk 25 van de 115 parkeerplaatsen niet beschikbaar zijn. Volgens mij kloppt dat niet helemaal en is de helft van de parkeerplaatsen nu niet te gebruiken. Er zijn geen alternatieven, en dit druk bezochte parkeerterrein is nu om 7:15 uur al zo goed als vol. Waar moet men zijn auto nu dan laten? Ook lees ik dat in de nieuwe situatie 30 parkeerplaatsen komen!? Dus van 115 terug naar 30? hoe zie je dan de stimulering om automobilisten zoveel mogelijk uit die auto en in de trein te krijgen?

Kees (vrijdag 23 maart 2012)

Op de werkdagen maandag, dinsdag en donderdag staan de 115 parkeerplaatsen meestal rond 9:00 uur al vol. Hoe is het mogelijk dat je dan kunt zeggen dat 30 plaatsen voldoende zouden zijn??. Kortzichtigheid ten top!! Misschien handig om vooraf een onderzoek te houden en niet achteraf als de parkeerders hun heil al elders hebben moeten zoeken (in de woonwijken)

Kees (maandag 04 juni 2012)

Werkzaamheden nemen 3 weken in beslag.... Nu, 11 weken later, ligt het parkeerterrein nog steeds open, alleen als je heel vroeg komt heb je plek.

Pieter-Jan de Jong (gemeente Nijmegen (dinsdag 05 juni 2012)

Het klopt inderdaad dat een deel van het P+R-terrein veel langer buiten gebruik is, dan vooraf voorzien. Reden hiervan was de onvoorziene vondsten van verontreinigingen in de bodem. Aangezien voor het opruimen gespecialiseerde bedrijven nodig zijn, heeft het lang geduurd voordat er weer zicht was op openstelling van de parkeerplaatsen. Inmiddels is het opruimen voltooid en kunnen de werkzaamheden worden afgerond. Dat betekent dat medio volgende week (omstreeks 13 juni) alle parkeerplaatsen op de P+R-locatie weer volledige beschikbaar zijn.

TM (donderdag 27 september 2012)

Sinds een paar dagen staan er op en rond het P+R terrein en bij de fietsenstallingen borden over dat deze in de loop van de aankomende week worden gesloten of verwijderd. Ook zijn ondertussen voorbereidingen getroffen om de bus tijdelijk elders te laten stoppen. Helaaasssss staat er nergens op de borden aangegeven (of op 1 van de vele projectwebsites) vermeld waar en of er bijvoorbeeld vervangende fietsenklemmen komen. Onder normale omstandigheden is het stallen van je fiets op het station in Nijmegen-Lent al een kleine uitdaging... Ik vraag me af hoe groot de uitdaging wordt op het moment dat de fietsenrekken weg worden gehaald... MVG

Pieter-Jan de Jong (gem Nijmegen) (donderdag 11 oktober 2012)

Op 5 oktober is de fietsenstalling van Station Lent verplaatst naar een tijdelijke locatie. De borden bij de huidige stalling verwijzen naar deze tijdelijke locatie. Echter, de hele stationsomgeving (dus inclusief fietsenstalling) wordt van 17 oktober 00.30 uur tot 22 oktober 05.30 uur afgesloten in verband met grootschalige werkzaamheden aan het spoor. Er rijden in deze periode van 5 dagen geen treinen en het P+R terrein is niet beschikbaar. Tijdens de afsluiting is er geen mogelijkheid tot het stallen van fietsen. Op 22 oktober vanaf 05.30 uur is de fietsenstalling op het P&R terrein weer gewoon bereikbaar. Er wordt treinvervangend busvervoer ingezet door NS. Voor meer informatie hieromtrent verwijzen wij u naar www.ns.nl.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media