LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Volle zaal tijdens informatieavond Hart van de Waalsprong

Donderdag 13 September 2018 | reacties 10
20180911191757

Onder grote belangstelling zijn op 11 september de plannen voor het winkelcentrum in Hof van Holland toegelicht. Daarnaast werd ook informatie gegeven over ontwikkelingen in de rest van Hof van Holland, in Woenderskamp en Koudenhoek.

 

Bijna 500 belangstellenden trokken dinsdagavond naar het Citadelcollege voor een toelichting op de plannen voor het nieuwe Hart van de Waalsprong. Realisatie van dit winkelcentrum is na een Europese tender gegund aan de ontwikkelingscombinatie AM/VanWonen. Zij gaan – naast winkels en voorzieningen – ook zo’n 450 woningen realiseren in dit gebied, waaronder koop en (sociale) huur. De bouw start in 2020, een eerste fase zal in 2021 gereed zijn.

 

Tijdens de presentatie deelde wethouder Noël Vergunst zijn enthousiasme voor het plan. ‘Door de economische crisis hebben we eerdere plannen voor het centrumgebied voor de Waalsprong moeten herzien. Met dit nieuwe plan maken we een functioneel én sociaal hart voor de Waalsprong en daar ben ik trots op.’

 

sprekersMeer dan winkels met woningen erboven
Ontwikkelaars Erik Vis en Thijs Huis in het Veld lichtten tijden de bijeenkomst toe: ‘We maken méér dan winkels met woningen er boven. De gemeente Nijmegen heeft ons gevraagd een bijzonder winkelcentrum te maken, met een compleet winkelaanbod, dat functioneert als een huiskamer voor de Waalsprong. We hebben de lat dan ook hoog gelegd en willen onze ambities echt waar maken.’ Jeroen de Willigen van het betrokken architectenbureau De Zwarte Hond benadrukt die gedachte nog eens. ‘We wilden een centrum ontwerpen waar je niet alleen boodschappen wil doen, maar waar je echt wil zijn, wilt afspreken met je vrienden om een biertje te drinken.’

 

Energieneutraal
De stad, de rivier, het fort: ze zijn sturend geweest voor de invulling van het Hart. Het gebied is makkelijk bereikbaar via de langzaam-verkeersverbindingen. Verder is er naar gekeken dat bezoekers van het centrumgebied hun auto direct bij de binnenkomst kunnen parkeren. Vandaaruit ben je zo op het gezellige plein, waaromheen en in de directe omgeving zo’n 30 winkels en horecagelegenheden gepland zijn. Op dat plein is ook ruimte voor bijvoorbeeld evenementen. Loop je door, dan ben je zo aan de watersingel. Ook daar is horeca gepland; ‘Voor een kop koffie met kersentaart bijvoorbeeld’, knipoogt de architect. Door diverse slimme toepassingen wordt het winkelcentrum het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland. Toekomstige bewoners van het gebied kunnen bovendien rekenen op een klimaatbestendige woning en omgeving, waar aandacht is geweest voor het voorkomen van hittestress.

 

Grote belangstelling
De belangstelling voor wonen in Hof van Holland was groot onder de bezoekers van de informatieavond. Na de presentatie was er gelegenheid om meer te weten te komen over overige bouwplannen en ontwikkelingen in Hof van Holland, Woenderskamp en Koudenhoek. De eerste woningbouwprojecten in de omgeving gaan nog dit najaar in verkoop. Voor de woningen in het Hart van de Waalsprong zelf is nog zo’n anderhalf jaar voorbereidingstijd nodig; de eerste woningen worden gerealiseerd vanaf 2019. Een eerste fase is gereed in 2021, verwachting is dat het hele Hart van de Waalsprong in 2024 gereed is. Intussen wordt gestreefd naar het realiseren van tijdelijke voorzieningen.

 

Lees hier een beknopt verslag van de informatieavond.

 

Downloads:

 

Belangstellenden voor het Hart van de Waalsprong kunnen de ontwikkelingen volgen via www.hartvandewaalsprong.nl.

 

vollezaalmaquette

« Terug naar het overzicht

Reacties

B. van Meegen (donderdag 13 september 2018)

Doordat we nog met vakantie waren hebben we deze avond helaas gemist. Komt er nog een dergelijke avond?

Redactie Waalsprong (donderdag 13 september 2018)

Op dit moment zijn er geen nieuwe informatieavonden gepland. De presentatie van deze avond zal binnenkort online worden gepubliceerd. U kunt alle ontwikkelingen volgen via de websites www.waalsprong.nl en www.hartvandewaalsprong.nl

M. Geurts (donderdag 13 september 2018)

In het Nijland werd destijds ook gezegd dat het een milieuvriendelijke wijk zou worden met alleen warmtepompen, duurzame materialen, etc... Daar is halverwege het project van afgestapt en uiteindelijk niets van terecht gekomen. Kunnen jullie nu wel garanderen dat potentiële kopers er zeker van kunnen zijn dat de gemeente niet halverwege op deze plannen terug komt en toekomstige bewoners in een klimaatbestendige wijk komen te wonen?

F. Jeffery (donderdag 13 september 2018)

Doordat het zo druk werd ben ik op tijd weggegaan. Daardoor heb ik mijn vraag niet kunnen stellen. Komen er ook senioren appartementen die gerealiseerd worden door sociale woningbouwverenigingen? En zo ja, wat is hier van de planning?

Redactie Waalsprong (woensdag 19 september 2018)

@M. Geurts: het overgrote deel van de woningen in Het Nijland is gerealiseerd met warmtepompen, dat klopt. Daarnaast heeft corporatie Portaal een project in Het Nijland gerealiseerd dat zelfs energienotaloze woningen kent. Wat betreft het Hart van de Waalsprong: de ontwikkelaar die de woningen en commerciele ruimten gaan ontwikkelen hebben een plan uitgedacht met slimme, technische oplossingen voor duurzaamheid, maar vragen ook zéker een bewoner, die duurzame keuzes maakt!

Redactie Waalsprong (woensdag 19 september 2018)

@F. Jeffrey: het was inderdaad zeer druk, en niet iedereen heeft het verhaal goed mee kunnen krijgen. Het plan voor het Hart van de Waalsprong bevat woningen voor verschillende inkomens, voor verschillende leefstijlen en -leeftijden. Er zijn ook plannen voor sociale huurwoningen. We verwachten dan ook dat er voor iedereen, ook voor senioren, een passende woning/appartement te vinden is. Helaas is het voor een precieze planning nog te vroeg. Abonneer u op de nieuwsbrief via www.waalsprong.nl/nieuwsbrieven, dan blijft u op de hoogte!

M. Klein (zondag 23 september 2018)

In hoeverre kunnen toekomstige gebruikers en potentiële bewoners nog meepraten over de inrichting van de openbare ruimte en de 'speciale gevels' waarover werd gesproken? Vooral aan de groenvoorziening werd op 11 september weinig aandacht besteed. De artist impression belooft weinig goeds: hier en daar een boompje en gevels van baksteen. Met bakstenen kun je zeker mooie gevels ontwerpen en wat dat betreft heel goed dat er baksteen-experts worden ingevlogen, maar wat dachten jullie van afwisseling met groengevels hier en daar? Verticale tuinen? Veel groen geeft een prettiger leefklimaat en meer koelte in de zomer!

Coralien Mays (zaterdag 27 oktober 2018)

Wij hadden geen gelegenheid om de info avond met betrekking tot de nieuwbouw in Hof van Holland bij te wonen op 11 september jl. Wij zouden graag de maquette die op deze avond getoond is willen bezichtigen. Is dit al mogelijk bij het Wooninformatiecentrum in Lent? Bij voorbaat dank! Coralien en Rob, Alphen aan den Rijn.

Redactie Waalsprong (maandag 29 oktober 2018)

Beste M. Klein, op de informatie-avond van 11 september is aangegeven dat tzt mogelijkheden bestaan om mee te praten over bijvoorbeeld inrichting van de openbare ruimte. Houdt onze nieuwsbrief in de gaten, daar proberen we de ontwikkelingen zoveel mogelijk toe te lichten!

Redactie Waalsprong (maandag 29 oktober 2018)

Beste Coralien, helaas staat de maquette nog niet in het Wooninformatiecentrum Waalsprong. De betrokken ontwikkelaarscombinatie AM/VanWonen werkt nog aan aanpassingen aan het plan, en die ook in de maquette verwerkt zullen worden. Verwachting is, dat de maquette echter medio december wel beschikbaar zal zijn. Wij zullen dit aankondigen via onze nieuwsberichten.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media