LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Vliegtuigbom gevonden bij bouwrijp maken Vossenpels-Noord

Dinsdag 30 April 2019 | reacties 0
bom

Bij het bouwrijpmaken van Vossenpels-Noord is bij het Zandsepad een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De bom wordt vandaag onder politiebegeleiding vervoerd naar een afgelegen locatie achter Fort Beneden Lent. Daar wordt de bom veilig afgedekt en op een later moment tot ontploffing gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

 

De vliegtuigbom, een 500 ponder, is afkomstig van een Engels gevechtsvliegtuig (een Mosquito FB Mk6) dat op 17 september 1944 rond het middaguur is neergestort tijdens operatie Market Garden. De twee bemanningsleden zijn daarbij om het leven gekomen en liggen begraven in Oosterbeek. Het vliegtuigwrak is na de oorlog opgeruimd maar het zou kunnen dat er nog meer bommen liggen. De Mosquito vliegtuigen, hadden namelijk altijd twee of vier bommen aan boord. Er wordt na het verplaatsen van de bom meteen verder gezocht naar andere bommen door het in explosieven gespecialiseerde bedrijf Leemans. Eventuele andere bommen worden dan ook nog afgevoerd en gelijktijdig met de andere bom tot ontploffing gebracht. Het terrein zal nadien worden schoongemaakt van de restanten van de bom(men).

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media