LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Verwijdering tijdelijke brug Lentse Lus

Dinsdag 30 September 2014 | reacties 3
baileybrug-pm-singel

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 oktober wordt de tijdelijke brug over de Prins Mauritssingel, ter hoogte van station Nijmegen Lent, verwijderd. Vanaf vrijdag 3 oktober 19.00 uur wordt de tijdelijke brug afgesloten voor alle fietsers en voetgangers. Zij kunnen vanaf dit tijdstip gebruik maken van de gelijkvloerse oversteek ter hoogte van de Laauwikstraat.


Vanaf 20.00 uur wordt de Prins Mauritssingel ter hoogte van de brug voor het autoverkeer vanuit Arnhem afgesloten. Verkeer stadinwaarts wordt via ‘de Oversteek’ omgeleid. Voor het verkeer dat uit de stad komt, is vanaf 21.00 uur ter plaatse één rijstrook beschikbaar. Tijdens het weghalen van de brug vinden verspreid over de nacht enkele tijdelijke afsluitingen plaats voor het verkeer dat de stad uitrijdt. Het verkeer wordt dan maximaal 20 minuten stopgezet om de brugdelen veilig te kunnen verwijderen. Hiervoor worden verkeersregelaars ingezet. Voor hulpdiensten worden maatregelen getroffen. Zij kunnen de werklocatie de hele nacht passeren.

 

Lokaal verkeer
Het lokale verkeer van en naar Lent kan de hele avond en nacht gebruik maken van de kruising Prins Mauritssingel/Laauwikstraat. Vanaf zaterdag  4 oktober 06.00 uur is de Prins Mauritssingel weer geopend voor alle verkeer. Tijdens de nachtelijke werkzaamheden kan geluids- en lichthinder voor direct omwonenden optreden.

 

Aansluitende werkzaamheden 
Na het verwijderen van de tijdelijke brug worden van 6 tot 24 oktober de terpen en betonnen landhoofden verwijderd. Deze werkzaamheden vinden overdag op werkdagen plaats. Ook deze werkzaamheden kunnen gepaard gaan met geluidshinder voor omwonenden. Daarnaast is beperkte verkeershinder mogelijk.
Omwonenden zijn persoonlijk over de werkzaamheden geïnformeerd. 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Francis (zondag 05 oktober 2014)

Alles goed en wel, maar die overijverige wegarbeiders hadden de weg al ruim vóór 20.00 uur afgesloten. Uiterst irritant als je niet kunt vertrouwen op wat de gemeente aankondigt.

Roy (zondag 05 oktober 2014)

Wanneer komt het alternatief in de vorm van een fietstunnel? Of gaat dat helemaal niet meer door?

Redactie Waalsprong (maandag 06 oktober 2014)

@Francis: Heel vervelend, zeker als je er op gerekend had dat je er nog door kon. We hopen dat de omleiding via De Oversteek niet te veel tijd heeft gekost? (We geven je berichtje even door aan de verantwoordelijk projectleider bij de gemeente.)

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media