LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Verkeer voortaan over nieuw Splitsingspunt

Dinsdag 23 April 2013 | reacties 0
group-3-2012043006320120430065-3-images

Het verlengde van de Laauwikstraat, de weg die deel uitmaakt van de Lentse Lus, heeft zijn langste tijd gehad; van 1 tot en met 4 mei verwijdert aannemer Heijmans het wegdek van de Laauwikstraat tussen de Prins Mauritssingel en de spoordijk. Ook het talud waarover de weg loopt, wordt in die dagen afgegraven. Daarmee komt een einde aan een karakteristiek stukje Lent.

 

Gemotoriseerd verkeer rijdt vanaf 4 mei over het Splitsingspunt van en naar Oosterhout. Vanaf die dag zijn ook de verkeerslichten op het Splitsingspunt operationeel. Omdat er nog werkzaamheden plaatsvinden aan het nieuwe treinstation Nijmegen Lent, wordt in eerste instantie slechts één tunneldeel in gebruik genomen voor autoverkeer van en naar Oosterhout. In de zomer worden beide tunneldelen opengesteld, voor iedere rijrichting één tunneldeel met twee rijstroken.

 

Afsluiting

Voor de werkzaamheden worden de Griftdijk-Noord en het verlengde van de Laauwikstraat drie dagen afgesloten, van woensdag 1 mei 06.00 uur tot de ochtend van zaterdag 4 mei. Deze data zijn bewust gekozen; door de meivakantie maken minder mensen gebruik van deze wegen.

De fietsverbinding tussen Lent en Oosterhout en de Snelbinder blijft van 1 tot en met 4 mei gewoon open. Fietsers worden op locatie langs de werkzaamheden geleid. De Lentse Lus is van 1 tot 4 mei afgesloten.

 

P+R

Het huidige P+R-terrein is na 4 mei niet meer bereikbaar. Automobilisten kunnen gebruik maken van een tijdelijke P+R die aan de westzijde van de spoordijk wordt ingericht. Op de Prins Mauritssingel vinden geen werkzaamheden plaats; op de autoweg tussen Arnhem en Nijmegen blijven tijdens de werkzaamheden 2x2 rijstroken beschikbaar.

 

Komende werkzaamheden

In de komende weken heeft Heijmans nog twee grootschalige operaties gepland: het plaatsen van fietsbrug ’t Groentje (25 en 26 mei) en sloop van het viaduct van de Lentse Lus, inclusief plaatsing van een tijdelijke brug (8 en 9 juni).

 

Grootschalige reconstructie

De werkzaamheden van 1 tot en met 4 mei maken deel uit van een grootschalige reconstructie van het gebied rondom treinstation Nijmegen Lent. De ombouw is nodig om verkeer vanaf de Prins Mauritssingel toegang te geven tot de nieuwe stadsbrug De Oversteek, die in november 2013 wordt geopend. Naast het Splitsingspunt komt er een stationsplein, een nieuwe P+R en een fietsbrug over de Graaf Alardsingel. ProRail realiseert daarnaast op deze locatie een nieuw treinstation.

 

Foto: Rutger Hollander

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media