LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Veel belangstelling bewonersavond ‘Groen en Spelen’ voor Lentseveld

Maandag 3 Februari 2014 | reacties 0
foto-2

Op 30 januari kwamen bewoners uit de wijk Lentseveld naar het Wooninformatiecentrum Waalsprong om samen te praten over invulling van het park dat daar gaat komen. Met enthousiasme kwamen verschillende ideeën over inrichting van het groen en de speelmogelijkheden over tafel.
 

De woningbouw in Lentseveld vordert met rasse schreden; diverse projecten zijn al opgeleverd, andere zijn in aanbouw. Daarom worden nu ook voorzieningen voor groen in de wijk ingericht. In het voorjaar wordt gestart met de aanleg van het park tussen de Cantabriëstraat en de Balearenstraat. Gemeente Nijmegen, GEM Waalsprong en bouwende ontwikkelaars nodigden de (toekomstige) bewoners uit om mee te praten over de inrichting van het park.
 

Park
Het park heeft een belangrijke functie als groenzone voor de buurt; het zal dan ook aantrekkingskracht hebben op de hele wijk Lentseveld. Via het park lopen routes voor langzaam verkeer die verbinding leggen met andere delen van de wijk. Bovendien is er een hondenuitlaatplaats gepland. Maar veel verder ligt de invulling van het park niet vast. Hoewel op de avond een suggestie is gedaan hoe het park er uit kan komen te zien, konden bewoners naar alle lust de tekening verder invullen. De gemeente Nijmegen heeft een actief beleid om bewoners te betrekken bij inrichting van de openbare ruimte; soms ook worden afspraken gemaakt dat bewoners zélf het beheer en onderhoud van bijvoorbeeld een deel van het park overnemen.
 

Ideeën
De ideeën vanuit bewoners varieerden van BBQ-plaats tot schommel, van olifantenpad tot bankjes voor het zonnen. Met veel plek voor vrij spelen en een voorkeur voor natuurlijke materialen. De verschillende suggesties zijn tijdens een brainstormsessie geïnventariseerd. De plannen worden met behulp van een klankbordgroep, die als delegatie fungeert vanuit bewoners, verder uitgewerkt. In het voorjaar kan gestart worden met de aanleg van het park.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media