LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

UdaGaleriie Expositie Andro de Jong & Hildegard Hamstra

Dinsdag 7 Augustus 2012 | reacties 0
hildegardhamstraaug2012

26 augustus t/m 21 oktober 2012
Vrouwe Udasingel, op straat tussen nr 209 en 248, Lent (Nijmegen Noord)
openingstijden: dag en nacht
www.udagalerie.nl

 

Tijdens een wandeling langs de vensters in de Vrouwe Udasingel in Lent is, verdeeld over 20 raamvitrines gedurende de periode van 26 augustus tot en met 21 oktober 2012, werk te zien van twee kunstenaars: Andro de Jong en Hildegard Hamstra.

 

UdaGalerie
Deze unieke galerie is het resultaat van een markant initiatief van bewoners van de Vrouwe Udasingel en  is sinds november 2011 in bedrijf.  Wat deze galerie bijzonder maakt is dat de kunstwerken tijdens een wandeling door de straat te bezichtigen zijn, op elk willekeurig moment van de dag.  In de etalageruimtes, die zich achter de glazen gevels van de woon-werkpanden bevinden, wordt het werk tentoongesteld.
Drie maal per jaar vindt er een expositie plaats voor de duur van twee maanden. De twintig vitrines worden voor een deel gevuld door een kunstenaar uit de Vrouwe Udasingel en voor het  andere deel wordt een gastexposant uitgenodigd. In de overige zes maanden van het jaar wordt de etalage door de bewoner naar eigen inzicht ingericht. De duurzame en energiezuinige ledverlichting in de vitrines zorgt ervoor dat in de avond de kunstwerken in de etalages oplichten. Aan de Vrouwe Udasingel wonen en werken architecten, fotografen, kunstenaars, meubelmakers en grafisch ontwerpers.


Andro de Jong
Er bestaat een sterke wisselwerking tussen het twee- en driedimensionale werk van Andro de Jong. Een aantal steeds terugkerende vormen zoals vissen, huizen, boten en eieren, spelen een hoofdrol in zijn werk. Het steeds herhalen van deze vormen resulteert in een sterke beeldtaal. Zijn werk lijkt een verhaal te vertellen, maar dit is van ondergeschikt belang. In zijn acrylschilderijen maakt hij o.a. gebruik van sjablonen. Zijn driedimensionale werk is samengesteld uit diverse, vaak gevonden, materialen.

www.androdejong.nl

 

Hildegard Hamstra
Het werk van Hildegard Hamstra past in de oude schilderkundige traditie waar klassieke thema’s zoals het portret een prominente rol vervullen. Ze maakt veel gebruik van foto’s uit haar directe leefomgeving en schildert met een duidelijk zichtbare penseelvoering en zinderende kleuren. Schijnbaar actuele en triviale gebeurtenissen spelen een rol in haar schilderijen. Paradoxaal genoeg zit er ook iets afwezigs in haar werk: alsof de mensen op de doeken er net even niet zijn.
www.hildegardhamstra.nl

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media