LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Tijdelijke winkel Jan Linders mogelijk in maart open

Vrijdag 20 Januari 2017 | reacties 5
janlindersalgemeen-plaatje

Op oudejaarsavond brak bij supermarkt Jan Linders brand uit, met grote gevolgen. Niet alleen de winkel werd getroffen, ook enkele bovenliggende appartementen zijn door brand, rook en roet ernstig beschadigd. Het hoofdkantoor van Jan Linders werkt samen met  de gemeente aan een tijdelijke supermarkt. Hoewel er nog veel moet gebeuren voordat de bouw ervan kan worden gestart, hoopt Jan Linders de deuren van een tijdelijk winkel in de loop van maart te kunnen openen. 

 

Herstel van winkel en appartementen is inmiddels in volle gang. Duidelijk is dat werkzaamheden nog tot in het najaar duren. Daarom is Linders in het nieuwe jaar direct in overleg gegaan met de gemeente Nijmegen om te zoeken naar een tijdelijke oplossing. Jan Linders had daarbij de voorkeur voor een locatie in de directe omgeving van de huidige. Deze is nu gevonden tussen de begraafplaats en de Frankrijkstraat.

 

Boven het water

Er wordt gebouwd bóven de watergang. Met stelconplaten, leggers en een dragend dek wordt een ondergrond gecreëerd, waarop de tijdelijke winkel gebouwd wordt. De bevoorradingsroute  van de winkel kan daarmee ongewijzigd blijven, en winkelend publiek kan gebruik blijven maken van de bestaande parkeerplaats. Ook de weekmarkt houdt gewoon zijn plek. Bij de tijdelijke winkel worden nog enkele parkeerplaatsen aangelegd.

 

Voortvarende plannen

Een dezer dagen wordt de bouwvergunning voor de tijdelijke winkel ingediend. Gemeente en Waterschap hebben al toegezegd, dat deze uiteraard met de nodige spoed en voorrang te behandelen. Ook voor deze winkel geldt uiteraard dat ontwerp en constructie moet voldoen aan alle eisen van (brand)veiligheid. Ondanks de enorme voortvarendheid waarmee de plannen zijn ingezet, zal het nog even duren voordat de Lentenaren weer ‘om de hoek’ boodschappen kunnen halen. Vooruitlopend op het doorlopen van de vergunningstraject heeft Jan Linders het bestellen van het materiaal al in gang gezet.  Op de locatie moeten de benodigde nutsvoorzieningen worden aangelegd. En ook het bouwen, inrichten en bevoorraden van de winkel kosten tijd, voordat de deuren in de loop van maart weer open kunnen voor het publiek. Verwachting is dat de tijdelijke winkel vervolgens een half jaar nodig zal zijn.

 

Appartementen

De gedupeerde bewoners in de appartementen boven de hoek waar de brand uitbrak, hebben in overleg met verhuurder Portaal inmiddels elders onderdak gevonden. Het kan ook voor hen nog enige tijd duren, voordat zij kunnen terugkeren in hun woning.

 

Burenhulp

Voor de gedupeerde Lentenaren die geen auto hebben, heeft Jan Linders een pendeldienst ingezet. Op vrijdagochtend kunnen zij zich per taxi laten vervoeren naar de Jan Linders in Wijchen. Daarnaast blijkt dat veel Lentenaren elkaar  helpen en mensen in hun omgeving een lift bieden of voor hen een boodschap meenemen. Het Sociaal Wijkteam heeft een groep op facebook geopend, waarin mensen die hulp vragen en mensen die hulp kunnen bieden elkaar kunnen vinden. 

 

Hof van Holland

Door de brand in de enige supermarkt in Lent zijn vele Lentenaren gedupeerd. Hoewel het voor de komende periode geen soelaas biedt, wordt gewerkt aan plannen voor een aanvullend winkelaanbod met supermarkten, die een plek gaan vinden in Hof van Holland. De gemeente hoopt hier in 2018 te starten met de bouw.

 

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Ellen (vrijdag 20 januari 2017)

Hallo Is er gekeken naar de natuur bij dit water? Vandaag spotte ik een blauwe ijsvogel boven dit water. Gaan we echt zijn leefgebied verstoren? Ik heb foto's om dit te bewijzen. Mvg Ellen

Juske (vrijdag 20 januari 2017)

Mevrouw Ellen, kent u het spreekwoord "noot breekt wetten"? We gaan nu toch weer niet de zaak tegenhouden omdat er een ijsvogeltje gezien is boven water. Kom nou, er zijn heel veel mensen gedupeerd er wordt al voldoende aandacht geschonken aan de natuur. Het is ook maar een tijdelijke voorziening tot die tijd kan het ijsvogeltje wel een ander stukje water vinden.

Ellen (zaterdag 21 januari 2017)

Beste Juske Jou noot kan gekraakt worden maar ik denk dat je nood bedoeld. Ik ben ook "gedupeerd" maar de belangen van de wereld verlies ik daarmee niet uit het oog. Ik sta niet boven de natuur en er wordt al zo weinig rekening met elkaar gehouden.

Janssen (woensdag 25 januari 2017)

Beste Ellen, Ik denk dat je bedoelT bedoelt???

ellen (vrijdag 27 januari 2017)

leuke woordspeling he!!Was om in de trant van dat verhaal te blijven:)

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media