LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Tijdelijke afsluiting brug De Oversteek en Generaal James Gavinsingel

Vrijdag 17 Juni 2022 | reacties 5
onderdoorgang-nijmegen-29-03-2022-vogelvlucht-def

De Oversteek en de Generaal James Gavinsingel tussen het Nymaplein en de kruising met de Italiëstraat/Riet van Alebeekstraat zijn van 27 juli tot 29 augustus 6.00 uur ’s morgens afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. De afsluitingen zijn nodig omdat het wegdek van De Oversteek geasfalteerd moet worden en er komt een onderdoorgang onder de Generaal James Gavinsingel. Bussen worden omgeleid. Fietsers en voetgangers worden met een kleine omleiding om de werkzaamheden aan de onderdoorgang heen geleid. Zij kunnen De Oversteek wel blijven gebruiken.

 

Waar en waarom zijn er werkzaamheden?

Er wordt gewerkt aan de nieuwe gebieden Hof van Holland, Woenderskamp, Koudenhoek en de Dijkzone. Om deze gebieden op een veilige manier met elkaar te verbinden wordt er een onderdoorgang onder de Generaal James Gavinsingel (De Oversteek) gemaakt.

 

De onderdoorgang komt te liggen aan de noordkant van de watersingel in de wijk Woenderskamp en Hof van Holland onder de Generaal James Gavin singel (S100). De onderdoorgang komt in het deel van de weg dat omhoogloopt naar brug de Oversteek. De onderdoorgang is bedoeld voor fietsers en voetgangers. Gelijk aan de fiets-voetgangersverbinding wordt de watersingel doorgetrokken onder de weg. Deze singel maakt deel uit van het watersysteem van de Waalsprong. Dat is een aaneengesloten systeem van watergangen en plassen in de Waalsprong.

 

Meer informatie over de details van de werkzaamheden

De werkzaamheden aan de Generaal James Gavinsingel tussen het Nymaplein en de kruising met de Italiëstraat/Riet van Alebeekstraat zijn tussen 07:00 ’s ochtends en 23:00 ’s avonds en duren 4,5 week.

 

De Generaal James Gavinsingel opent weer op 29 augustus om 06:00 uur. De werkzaamheden aan de onderdoorgang gaan daarna nog 3 maanden door. De planning is dat de onderdoorgang vanaf 25 november te gebruiken is.

 

Tijdens de periode van 4,5 week afsluiting S100 zullen er ook periodes zijn waarin er niet gewerkt wordt. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld het uitharden van beton.

 

Omleidingen

Fietsers en voetgangers worden met een kleine omleiding om de werkzaamheden aan de onderdoorgang heen geleid. Zij kunnen De Oversteek wel blijven gebruiken. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Waalbrug. Beide omleidingen worden met borden aangegeven.

 

Bus- en hulpdiensten

De bus kan tijdens de werkzaamheden niet langs de werkzaamheden rijden. Buslijnen 3 en 14 worden omgeleid via de Italiëstraat en de Waalbrug. Meer informatie over de bus kunt u vinden op de pagina storingen en omleidingen van busmaatschappij Breng

Hulpdiensten kunnen wel doorgang vinden over De Oversteek

 

Werkzaamheden Energieweg tussen Gaziantepplein-Industrieplein

Van maandag 25 juli t/m zondag 21 augustus vinden er ook werkzaamheden plaats aan de Energieweg tussen Gaziantepplein en het Industrieplein. De Energieweg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Hulpdiensten, fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden. Bedrijven aan de Energieweg, Ambachtsweg, Bedrijfsweg, Factorijweg en Dr. Blécourtstraat blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Omleidingen worden met borden aangegeven. Door deze werkzaamheden te combineren en in de vakantieperiode te houden, wordt de verkeersoverlast zo klein mogelijk gehouden.

 

Meer info

Voor de start van deze werkzaamheden ontvangen de aanwonenden en bedrijven een informatiebrief. Meer informatie over de werkzaamheden, omleidingsroutes en bereikbaarheid bedrijven aan de Energieweg staan ook op Mijnwijkplan. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met het Waalsprong Informatiecentrum

 

 

werkzaamheden GJGS_juni 22

 

 

 

 

 

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Erik (vrijdag 17 juni 2022)

Het zou fijn zijn om de afsluiting al aan te kondigen via de drips langs de weg en met gele borden.

Geurt (vrijdag 17 juni 2022)

Ik mis berichtgeving over de Griftdijk. Volgens mij wordt hier vanaf week 27 aan gewerkt ter hoogte van de Dick Brunastraat. Maar hoe lang gaat dit duren en is er overlast?

Redactie Waalsprong (maandag 20 juni 2022)

Beste Erik, de werkzaamheden worden uiteraard ook op locatie aangegeven op tekstkarren. Deze worden in de loop van juli geplaatst. Dank voor je suggestie!

Redactie Waalsprong (maandag 20 juni 2022)

@Geurt, berichtgeving over de werkzaamheden ter hoogte van de Dick Brunastraat vindt je binnenkort terug in het nieuws op waalsprong.nl en de diverse facebookkanalen van de Waalsprong.

Charles Meijers (dinsdag 27 september 2022)

de tijdelijke omleiding voor fietsers en voetgangers betreft een nieuwe weg over het bruggetje en die dan omhoog loopt en weer aansluit op het fietspad/voetpad van de oversteek en ook terug Deze route is veel veiliger en sneller dan de bestaande route Kunt U deze route niet in stand houden Dan hoeft niet al dit verkeer langs de Aldi de Sporthal enz te rijden En deze route is sneller

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media