LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Tijdelijk gemaal in Lentse Plas

Woensdag 6 September 2017 | reacties 0
tijdelijk-gemaal

Door de aanhoudende lage rivierwaterstanden en (over de lange termijn) geringe neerslaghoeveelheden is het peil in de Lentse en Zandse Plas zo laag geworden dat de gemalen geen water meer in de singels kunnen pompen. Afgelopen weekend heeft Waterschap Rivierenland daarom een mobiel gemaal geplaatst in de Lentse Plas.

 

Met een grote zuigslang pompt het mobiele gemaal het water uit het midden van de plas in één keer over de stuw bij Het Buske in de singels. Het Waterschap verwacht met deze aanvullende maatregelen voor voldoende water te zorgen in de singels van de Waalsprong.

Het tijdelijke gemaal pompt elke dag van 9:00 tot 18:00 uur. Het kan zijn dat u geluiden van het pompen hoort. Hoe lang het tijdelijke gemaal blijft afhankelijk van neerslaghoeveelheden en is daarom lastig te voorspellen. Het Waterschap schat in dat de maatregel nog enkele weken nodig is.

 

Watersysteem Waalsprong
Het watersysteem in de Waalsprong is een zelfstandig opererend netwerk van plassen en singels. Het is ontworpen om zowel waterovervloed en watertekorten in het gebied te reguleren door de plassen in te zetten als buffer. Het systeem functioneert al, maar groeit mee met de ontwikkeling van de wijken. Omdat de Oosterhoutse Plas nog niet is aangelegd, ontbreekt momenteel een belangrijke buffer bij het opvangen van de huidige droogteperiode.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij het algemene informatienummer van Waterschap Rivierenland, telefoon 0344-64 90 90.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media