LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Succesvolle start participatieproces de Stelt-Zuid

Dinsdag 9 Maart 2021 | reacties 0
lentsbuiten-buitentafelengezin

Afgelopen donderdag 4 maart is het participatieproces rondom de Stelt-Zuid succesvol opgestart. Meer dan 100 (toekomstige) bewoners waren aanwezig in een online sessie om mee te praten over het onderhoud van de gemeenschappelijke boomgaard en de struinzone. 

 

In deze eerste (online) bijeenkomst ging projectleider Robert Tannemaat in op het participatieproces: wat is de stand van zaken, hoe zat het ook alweer met de inrichting van het groen, en welke stappen volgen er in het participatieproces. Ook kwamen er verschillende bewoners aan het woord, die stuk voor stuk enthousiast zijn over het gebied waar ze straks komen te wonen.

 

Meer positieve reacties
Voorafgaand aan de bijeenkomst is aan de toekomstige bewoners gevraagd hoe zij tegenover het meedoen in het groen staan. 56% van de deelnemers was vooraf al enthousiast en leek het super tof. Ook waren er voldoende mensen die het leuk vonden om voor koffie, thee of iets lekkers te zorgen. Tijdens de informatieavond is nogmaals gepeild hoe toekomstige bewoners tegenover 'samen meedoen in het groen' stonden; maar liefst 68% van de deelnemers leek het nu super tof om samen met de buurt de handen uit de mouwen te gaan steken.

 

En nu?
Het is nog even wachten tot de boomgaard daadwerkelijk wordt aangeplant, eerst moeten alle woningen in de Stelt-Zuid opgeleverd zijn. In de tussentijd inventariseert Robert wie wat zou willen doen in de boomgaard en struinzone. Vervolgens sluit hij samen met bewoners en de afdeling beheer van de gemeente Nijmegen een participatieovereenkomst. 

 

Samen de handen uit de mouwen
De Stelt-Zuid is een bijzonder stukje Waalsprong. De bewoners wonen letterlijk in het landschap. De boomgaard woningen liggen aan een gemeenschappelijke boomgaard terwijl de dijkwoningen aan een openbare struinzone liggen. Hierbij is het de bedoeling dat de bewoners en de gemeente samen verantwoordelijk worden voor het onderhoud van het openbare groen. Lees hier meer over " samen de handen uit de mouwen steken".

 

Er zijn nog enkele woningen en appartementen beschikbaar in de Stelt-Zuid. Wilt u meer weten of direct het aanbod bekijken? Kijk dan op www.stelt-zuid.nl

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media