LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Subsidie Woonpark Gelderland toegekend aan Groene Oever

Maandag 5 December 2011 | reacties 0
zonnecellen2

Vanuit Woonpark Gelderland is subsidie toegekend aan de Groene Oever. Hierdoor is het mogelijk om de duurzaamheidsambitie nog hoger te leggen.

 

De provincie Gelderland en de gemeente Nijmegen kennen de subsidie toe aan de Groene Oever omdat het project een CO2-reductie realiseert van 60%. Met een bijdrage van € 2.000,- per woning wordt een substantieel deel van de kosten vergoed om de huizen verder te verduurzamen. De woningen en appartementen worden nu standaard uitgevoerd met het volgende duurzaamheidmaatregelen:

 

Zonnecellen
Op alle daken van de woningen en op het dak van het appartementengebouw worden in circa 760 zonnecellen geplaatst met een gezamenlijke oppervlakte van bijna 1.000 m². Op basis van de geografische ligging van Lent is de verwachte opbrengst 130.000 kWh per jaar, hetgeen overeenkomt met een vermindering van de CO2-uitstoot met 80.000 kg.

 

Hotfill-aansluiting
Alle woningen en appartementen worden voorzien van een hotfill-aansluiting voor de wasmachine en de vaatwasser. Dit betekent dat deze apparaten behalve op het koudwater ook op het warmwater worden aangesloten. Omdat dit warme water efficiënter is opgewarmd dan wanneer de wasmachine of vaatwasser dit zelf zou doen, wordt 50% op het stroomverbruik bespaard. Dit betekent een besparing van 20.000 kWh en 12.300 kg CO2.

 

Zonneboiler
Doordat de tweekappers en de vrijstaande woningen meer buitengevels hebben, verbruiken ze relatief meer energie dan de rijwoningen en de appartementen. Om die reden worden deze woningen uitgerust met een extra zGroene Oeveronneboiler. Met dit apparaat worden de warmte uit de zon via een warmtewisselaar omgezet in warmte om het huis mee te verwarmen en warm water voor de kraan.

 


Schrijf u in voor informatie-avond en/of workshops

Op 12 december vindt de eerste informatie-avond plaats voor de Groene Oever. Als u interesse heeft in een duurzame woning in een groene omgeving kunt u de plannen bekijken en uw ideeën inbrengen! Kijk hier voor meer informatie.
 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media