LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Start verhuur appartementen voor jongeren in Woenderskamp

Maandag 15 Maart 2021 | reacties 1
talis-appartementen-voorjaar-20211

Tot eind maart verhuurt Talis in totaal 48 starterswoningen voor mensen tot 28 jaar in Woenderskamp. Hier komt een appartementencomplex met in totaal 124 appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens. De eerste 20 woningen voor jongeren zijn al aangeboden. De andere 28 worden de komende weken per 8 tot 10 aangeboden via Entree. Talis bouwt voor het eerst zo veel kleine sociale huurappartementen met ook een groot deel speciaal voor jongeren in die gebouwen. 

 

De appartementen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens, van alle leeftijden en een groot deel speciaal voor jongeren. Florence Kleijnen, manager Verhuur: ‘Voor jongeren is het op het moment echt lastig om aan een betaalbare woning te komen. Er is een enorme vraag. Vanwege het woonruimteverdeelsysteem in deze regio verhuren wij vooral met meettijd. Hierdoor kom je als starter lastig in aanmerking voor een sociale huurwoning. Ook koopwoningen worden steeds duurder. Vandaar dat we hier een groot deel van de woningen speciaal aanbieden voor jongeren. Het biedt kansen voor de jongeren die zijn opgegroeid in Nijmegen-Noord of andere plekken uit Nijmegen om hier te blijven én voor anderen uit de regio om dicht bij de stad te wonen. Het is een prachtige plek waar iedereen langs rijdt. In de 15 lootwoningen die al eerder verhuurd zijn, komen ook relatief jonge kandidaten en voornamelijk uit Nijmegen. De gemiddelde leeftijd is 26 jaar.’

 

Veel betaalbare, energiezuinige woningen
Nijhuis Bouw B.V. bouwt de woningen. Het ontwerp is van Flow Architecten. Het complex bestaat uit twee gebouwen met een binnentuin en dakterras. Er komen 94 appartementen met een oppervlakte tot 50 m² en twintig maisonnettes met een oppervlakte van 75 m². Alle woningen hebben één slaapkamer. De woningen hebben energielabel A en een huurprijs van ongeveer € 550 tot € 630 per maand. De maisonnettes (niet speciaal voor jongeren) hebben een huurprijs van € 752,33. De huurders krijgen naar verwachting rond de zomer hun sleutel.

 

Uniek: wonen met een beperking en zelf alles regelen
In het gebouw komen ook tien appartementen voor Mindset Wonen. Mindset Wonen is een woongemeenschap voor mensen met een fysieke beperking. Nog nergens in Nederland worden woningen gebouwd voor mensen met een fysieke beperking vanuit eigen initiatief en waar zij verder de zorg zelf kunnen regelen. De toekomstige bewoners zijn jonge, enthousiaste mensen. Bijna alle woningen van Mindset zijn verhuurd.

 

Woenderskamp

Gelegen tussen de Oosterhoutsedijk en de Griftdijk, biedt de nieuwe wijk Woenderskamp een moderne, kindvriendelijke woonwijk. Er komen in de wijk zo'n 600 koop- en huurwoningen. De nieuwe bebouwing zal aansluiten op de bestaande bebouwing aan de Griftdijk. Ben jij op zoek naar een plek waar privacy en een groene en kindvriendelijke omgeving centraal staan? Dan zit je in Woenderskamp goed. Om onderwijs te kunnen bieden aan het groeiende aantal leerlingen, is in augustus 2020 Basisschool De Boomgaard geopend. In de naastgelegen wijk Hof van Holland vind je in de toekomst een compleet centrum met diverse winkels, horeca en andere voorzieningen.

 

Meer woningen
Afgelopen jaren is de roep om nieuwe huurwoningen steeds luider geworden. Vooral de vraag naar kleine één- en tweepersoonswoningen is groot. Woenderskamp is het tweede project van Talis waarbij speciaal aan jongeren wordt verhuurd. Tussen nu en 2025 realiseert Talis ongeveer 700 huurwoningen voor alle doelgroepen in de Waalsprong. 

 

Meer weten over de appartementen van Talis in Woenderskamp? Bekijk de projectpagina

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Serenay lourens (zondag 14 mei 2023)

Hoii zijn er nog woningen beschikbaar?

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media