LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Prijsvraag voor te koop aangeboden waterpompstation

Maandag 3 September 2012 | reacties 0
dsc8485-copy

De gemeente biedt het voormalige waterpompstation aan de Vossenpelssestraat in Lent te koop aan. Aan de verkoop wordt een prijsvraag gekoppeld; potentiële kopers kunnen een plan indienen voor een nieuwe bestemming én renovatie van het architectonisch bijzondere pand. Biedingen op het kavel moeten minimaal drie ton bedragen. Potentiële kopers kunnen tot en met 16 november 2012 een plan indienen. Een jury draagt op basis van deze even zwaar wegende factoren een uiteindelijke koper bij de gemeente aan.


Het voormalige Vitens-Pompstation ligt op een bijzondere plek, aan de rand van Park Lingezegen en op steenworp afstand van de Waal, uiterwaarden en natuurgebieden. Het Pompstation grenst bovendien aan pionierslocatie 'Plantjevlag'. De ambitie is om bij het Pompstation een nieuwe toegang vanuit het woongebied tot Park Lingezegen te maken.

 

Vanwege de bijzondere ligging hecht de gemeente aan een initiatief met een openbaar karakter dat de kwaliteiten van het gebouw en de omgeving versterkt. De locatie valt onder het bestemmingsplan 'Nijmegen Vossenpels Zuid'. Binnen de kaders van dit plan zijn de vestiging van onder anderen horeca, dienstverlening, cultuur, detailhandel en wonen (of een mix van deze functies) mogelijk.

 

Het Pompstation is ontworpen door ingenieursbureau MABEG en gebouwd in 1935, in opdracht van de gemeentelijke Waterleiding Maatschappij Elst. De kubistische geleding van de bouwmassa, de platte, soms veroverstekende daken en de vele horizontale accenten in de gevels geven het Pompstation een zakelijke uitstraling. Door gebruik van warmkleurige bakstenen en roederamen past het gebouw echter prima in de natuurlijke omgeving.

 

Het gebouw verkeert nog in originele staat; de oorspronkelijke inrichting en afwerking zijn grotendeels nog aanwezig, dus ook de machinekamer, waterleidingen, kranen en reservoirs. Het pand is ongeveer 367 m2 groot, het perceel telt circa 2500 m2.

 

Plannen kunnen tot en met 16 november 2012 bij de gemeente worden ingediend. Een jury beoordeelt de inschrijvingen op basis van het plan en het uitgebrachte bod van tenminste 300.000 euro (k.k.). Als er meer geschikte kandidaten zijn, worden deze uitgenodigd om hun plan te presenteren. De gemeente kiest uiteindelijk een winnaar, mede op grond van het juryadvies. Eind november wordt de winnaar bekend. Met de winnaar wordt vervolgens een verkoopovereenkomst getekend.

Meer informatie over de verkoop van het Pompstation en de prijsvraag staat op de site van de gemeente Nijmegen.

 

Bron: gemeente Nijmegen, 28 augustus 2012

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media