LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Portaal: trots op de Frankrijkstraat

Dinsdag 17 December 2013 | reacties 0
18122013-bloemen-voor-huurder-dec-2013

68 Appartementen en de voorzieningen op de begane grond zijn allemaal opgeleverd. Alle huurders hebben de sleutel gekregen en zijn druk met inrichten. Ook de aannemer loopt nog rond, dus problemen zijn snel verholpen. De Waalsprong in Nijmegen heeft er een gebouw bij om trots op te zijn.

 

Als eerste opende de supermarkt van Jan Linders de deuren, al snel gevolgd door AMI kappers. Onlangs opende ook de lunchroom. Daarnaast is het ‘buurtstation’ met flexplekken voor RIBW Nijmegen & Rivierenland, Pluryn en NIM Maatschappelijk Werk, Dichterbij, Swon het seniorennetwerk, Tandem Welzijnsorganisatie, Stichting Zorgcentra Betuweland, De Driestroom, MEE Gelderse Poort en ZZG Zorggroep. De nieuwe buurtbeheerder van Portaal in de Waalsprong krijgt hier eveneens zijn kantoor.

 

Oplevering appartementen
Eind november, begin december kregen geleidelijk aan de huurders hun sleutel. Het zijn 68 huurappartementen, 15 vrije sector, 53 sociale huur. Van die 53 zijn er 17 voor cliënten van Zozijn, een zorginstelling die mensen met een niet aangeboren hersenletsel begeleidt.
Directeur Vincent van Oordt overhandigde een nieuwe huurder een bos bloemen en wenste haar veel woonplezier aan de Frankrijkstraat. “Ik had niet verwacht dat ik de woning zou krijgen, want ik stond op nummer 10” aldus een blije, nieuwe huurster. Zij vervolgt: “ik heb een ambitieuze planning: het weekend de keuken erin, begin van de week de vloer, daarna komen de meubels en vlak voor de kerstvakantie verhuizen”. Zij werkt in het onderwijs en heeft dan mooi de tijd om lekker op orde te komen in haar nieuwe woning. 

 

Het ontwerp
Architect Merijn de Jong van Heren5 Architecten heeft het gebouw aan de Frankrijkstraat ontworpen. Het is een markant, multifunctioneel woon-werkgebouw in de wijk Laauwik. De efficiënte en slimme opzet van een woonstructuur in 4-lagen op een commerciële plint en ‘verstopte’ bergingen vormen een kostenbewuste basis en leveren een maximaal vrij indeelbare plint voor horeca, supermarkt en zorg. Dit waarborgt levendigheid en gebruikskwaliteit op de straat.
Het landschappelijke Lent met zijn tuinders, plukkers, dorpse linten en veldenlandschap is opgepakt als basisidee voor de identiteit van het blok en zijn omgeving. De betonnen banden hebben Lents ‘groene’ reliëfmotieven. In combinatie met 'hout' krijgt het blok een warme uitstraling. Diverse soorten balkons maken de gevels specifiek. Rond de door Bureau Mien Ruys ontworpen daktuin zijn de galerijgevels geheel bekleed met 'hout'.

 

Bron: persbericht Portaal 17 december 2013

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media