LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Plan 'Multimedia’ bioscoop in de Waalsprong

Donderdag 29 Maart 2012 | reacties 6
impressie-bioscoop

De gemeente Nijmegen en CineMec Ede hebben vandaag een intentieovereenkomst gesloten om een multimedia center te realiseren in park De Waaijer in de Waalsprong. Komende maanden onderzoeken beide partijen of deze ‘bioscoop-plus’ haalbaar is en past in het gebied. Met het ondertekenen van de overeenkomst spreken zowel het college van B&W als de directie van CineMec hun intentie uit deze bijzondere voorziening in de Waalsprong mogelijk te maken.

 

In het noordelijk deel van park De Waaijer (voorheen: Landschapszone) is ruimte voor recreatie- en vrijetijdsvoorzieningen. CineMec Ede heeft zich als bedrijf gemeld met het plan om hier een multimedia center te bouwen en te exploiteren. Dit omvat behalve diverse bioscoopzalen ook vernieuwende vormen van audiovisuele informatie en vermaak. Daarnaast komen er vergaderruimtes en horeca. Ook (wetenschappelijke) congressen vinden bij CineMec vernieuwende audiovisuele mogelijkheden.

 

CineMec is bekend van het bioscoopcomplex met de rode dozen in de geluidswal langs de A12 bij Ede. Streven is om in de Waalsprong een duurzaam gebouw met een vergelijkbare architectuur te bouwen. De gemeente Nijmegen heeft de grond van de beoogde locatie in eigendom. Komende periode zal benut worden om mogelijke grondverkoop, de wenselijke grootte van het complex, beeldkwaliteit, het programma, infrastructuur en parkeren, en andere randvoorwaarden verder te onderzoeken.

 

Nijmegen heeft in verhouding tot het aantal inwoners weinig bioscopen. Het initiatief van CineMec vergroot en vernieuwt het bioscoopaanbod voor bewoners van de Waalsprong, overig Nijmegen en voor de regio.

 

Het bioscoopcomplex kan naar verwachting gebouwd worden als de eerste fase van de zandwinning in de plassen gereed is. Dit is volgens planning in 2015.

 

De Waaijer is het toekomstige plassengebied in de Waalsprong, waarin groen en water een natuurlijke omgeving bieden voor recreatie en als uitloopgebied. In het noordelijke deel is ruimte voor diverse voorzieningen, die bereikbaar zijn via de oostelijke afslag van de Ovatonde. Afgelopen maand is de zandwinning in de Lentse Plas gestart.

 

Bron: gemeente Nijmegen, 23 maart 2012

« Terug naar het overzicht

Reacties

ron (donderdag 29 maart 2012)

Niet echt fraai, een mooi plaatje van de natuur met spelende kinderen, om dat plat te gooien en een multimediacomplex te bouwen!! Daar past beter een plaatje bij van verstedelijking!

Redactie Waalsprong (woensdag 22 oktober 2014)

Beste Gerard, Goed om te horen, dat er auto's denken het RijnWaalpad op te kunnen; daar moet even naar gekeken worden en we zullen dan ook de melding even doorgeven. Natuurlijk gaan voorzieningen als deze gepaard met voldoende parkeergelegenheid, zodat de woonwijken geen last hebben van parkeren door bezoekers!

Filmliefhebber (zondag 10 november 2013)

Eindelijk een fatsoenlijke bioscoop...

gerard (zaterdag 18 oktober 2014)

ik ben benieuwd naar de bereikbaarheid van de bioscoop. Het gebeurt nu al regelmatig dat auto's vanuit visveld het rode fietspad op gaan en dan weer terug moeten keren. Deze route moet afgesloten worden en parkeren moet gratis anders zit visveld straks met de parkeer problemen. Verder ben ik enthousiast

Bjorn (maandag 27 oktober 2014)

Leuk zeg een bioscoop echt yolo in lent ja je weet rens reageer ook

Bjorn (zondag 02 november 2014)

O,ja en om nog ff te zeggen ze zijn nou nog niet eens begonen En het is al een nov. Nou als ik een van die bouwers was zou ik al beginen

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media