LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Park Grote Boel: een park met een verhaal

Maandag 26 Juli 2021 | reacties 0
img4890

Park Grote Boel is een groot park ten noorden van de gelijknamige wijk. In het afgelopen jaar is de laatste hand gelegd aan de inrichting. Bewoners uit de omgeving genieten hier van de groene en waterrijke omgeving. Er wordt volop gespeeld, gewandeld en gesport. Bij de aanleg van het park is gebleken hoe ook vroeger hier volop levendigheid was. Wie goed kijkt, ziet niet alleen het verhaal van nu, maar ook van vroegere tijden.  


Rijksmonument

Bij het graven van de singels in het park werd duidelijk hoe belangrijk deze locatie was op archeologisch gebied. Er zijn maar liefst drie tijdslagen terug te zien in de ondergrond.

De onderste tijdslaag die gevonden is op de locatie van het park is de tijd van de Jagers en Verzamelaars. En dat is zó bijzonder, dat het park een Rijksmonument is geworden. De inrichting van het park is dan ook geïnspireerd op de jagers en verzamelaars. Ook de invloed van de rivieren, die toen nog vrij spel hadden, is in het ontwerp terug te vinden.

 

Video

In onderstaande video vertellen wethouder Harriët Tiemens (Wonen, Groen en Water) en landschapsarchitect Arnoud Janson van de gemeente Nijmegen over de bijzonderheden van het park en de verwijzingen naar de archeologische vondsten.

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media