LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Oplevering appartementencomplex in Lent

Maandag 2 Oktober 2017 | reacties 2
img0273

Na een bijzonder korte bouwtijd van negen maanden leverde Trebbe op 28 september jl. 26 appartementen op aan Newomij. De officiële oplevering werd - in aanwezigheid van de toekomstige bewoners - feestelijk gemarkeerd door Bert Velthuis, wethouder gemeente Nijmegen, Erik-Jan Bulstra, CEO Newomij en Hein Trebbe jr., directeur Trebbe Groep die gezamenlijk een aantal schilderijen onthulden.

 

Deze schilderijen, aangekocht via stichting K.I.K., zijn later terug te vinden in de algemene ruimten van het complex. K.I.K. staat voor met kunst investeren in kwetsbaarheid en verhuurt, exposeert en verkoopt kunst, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking, zonder winstoogmerk.

 

Over de 26 appartementen Lent

Het ontwerp van het gebouw is van de hand van Frank Willems Architecten. De gevel is opvallend mede door de spannende details en kleuraccenten. Het gebouw is duurzaam door de pv-panelen op het dak en aansluiting op de stadsverwarming. Dankzij slimme materieelkeuzes kent het gebouw lage onderhoudslasten. Het complex omvat in totaal 26 appartementen, verdeeld over vijf bouwlagen en 26 openbare parkeerplaatsen op straatniveau. Vanaf 5 oktober wordt de sleutel overhandigd aan de nieuwe bewoners.

 

Bert Velthuis, wethouder gemeente Nijmegen: “Ik ben ervan overtuigd dat deze 26 appartementen voorzien in de behoefte van een grote groep starters in Nijmegen. Het inkomen van deze instappers op de woningmarkt is vaak te hoog voor sociale huur en nog te laag om een woning te kopen of duurder te huren. Dat bij de bouw van het appartementencomplex duurzaamheid belangrijk was, past bij de ambities die we als stad hebben. Als wethouder die ook verantwoordelijk is voor de portefeuille Cultuur ben ik ook blij dat er gedacht is aan bijzondere kunst in het gebouw, gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking."

 

Erik-Jan Bulstra, CEO Newomij: “In ons streven onze vastgoedportefeuille verder te verduurzamen, past dit complex van 26 appartementen uitstekend. Inmiddels is gebleken, dat er een grote behoefte is aan appartementen in het middeldure huursegment. De doelgroep bestaat vooral uit starters op de woningmarkt, maar ook voor een wat oudere doelgroep zijn deze appartementen een welkome aanvulling op de Nijmeegse woningmarkt.

 

Hein Trebbe jr., directeur Trebbe Groep: “Deze oplevering is voor ons hét moment dat we trots terugblikken op een mooi project en de plezierige samenwerking met de gemeente Nijmegen en Newomij. Het appartementencomplex is bijzonder omdat het ons laatste bouwplan in een mooie reeks in Laauwik is. Voor ons is de oplevering van dit gebouw dan ook de kroon op ons werk in de nieuwe wijk Laauwik.

 

Samenwerking Trebbe en Newomij

Trebbe heeft als ontwikkelende bouwer al meerdere woningbouwprojecten in de Waalsprong gerealiseerd. Voor dit appartementencomplex heeft Trebbe samenwerking gezocht met Newomij, een grote particuliere vastgoedonderneming met woningen, kantoren, bedrijfsruimten en winkels in hun portefeuille. Het beheer en exploitatie hiervan valt onder Huurwel.

 

Bron: persbericht Trebbe, 28 september 2017

 

appartementen eiland Laauwik
 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

tom (zaterdag 07 oktober 2017)

Hoe haal je het in je hoofd om een appartementencomplex te bouwen in een nu al overvolle wijk, waar in de ochtend uren nu al files ontstaan omdat ouders perse hun kinderen met de auto naar school willen brengen. En wat een lelijk complex!

Rebecca (dinsdag 10 oktober 2017)

Nou Tom jij bent behoorlijk boos......waarschijnlijk kijk jij uit op het appartementencomplex....ik moet zeggen dat ik ook niet blij ben met de locatie zou daar nooit willen wonen naast een Basisschool en alle drukte die daar bij komt!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media