LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Opening LENTmark-Kiosk in Lent

Maandag 22 Mei 2017 | reacties 2
logo-lentmark-kiosk

Vrijdag 19 mei opende de LENTmark-Kiosk in Lent haar deuren met een feestelijke opening. Je kunt bij de kiosk terecht voor ambachtelijk ijs, maar ook voor een lekker kopje koffie met een taartje of broodje. De LENTmark-Kiosk ligt in het noorden van Lent op de route van het Rijnwaal fietspad en heeft een prachtig uitzicht op de Lentse Plas. Een ontmoetingsplek voor buurtbewoners en een rustplek voor fietsers en wandelaars!
 

De LENTmark is een uitkijktoren, gebouwd in 2010, door jongeren die werkervaring op lentmarkkioskdeden in de tijd van crisis in de woningmarkt. Een prachtig gebouw van hout en hergebruikte materialen en met een wijds uitzicht naar het zuiden, noordoosten en noordwesten. In het kader van Tijdelijk Anders Gebruik (TAG) is besloten de grond van de uitkijktoren beschikbaar te stellen voor een tijdelijke invulling. Met het TAG-beleid wil de gemeente tijdelijke initiatieven vanuit de stad faciliteren en stimuleren, jonge ondernemers, nieuwe concepten en creatiefondernemerschap een kans geven en de leefbaarheid in wijken en gebieden verbeteren.

 

Bijdrage aan woongenot

Onderneemster Patries Lessmann, inwoonster van Lent, had mooie ideeën over dit unieke gebouw. ‘Ik kwam jaren geleden terecht in Lent en nam deel aan het bestuur van de wijkraad in Lent. Maar ik wilde meer doen, letterlijk een bijdrage leveren aan het woongenot in Nijmegen Noord. Zo is het idee van een kiosk in LENTmark ontstaan’.


De toren is door de gemeente in beheer gegeven bij het NVOB-cultuurfonds. Patries Lessmann heeft haar plan ingediend en na goedkeuring een aanvraag ingediend voor TAG. Zij heeft een vergunning tot 2025. De toren en het terras worden aan haar verhuurd door het NVOB-cultuurfonds.
 

Patries is vanuit onder andere haar ervaring als houtbewerker in het ecologisch bouwen en wonen, aan de slag gegaan met het ontwerp. De toren is in de afgelopen maanden helemaal aanpast en op de begane grond ingericht als Kiosk. Er is een composttoilet om niet onnodig drinkwater te verspillen. Een grasdak dat het regenwater opneemt en een helofytenfilter zuivert het water uit het toilet.

 

Favoriete plek
De opening van de LENTmark-Kiosk was afgelopen vrijdag om 16.00 uur. De betrokken architecten, Pepijn Sluiter en Ward Boeijen waren daarbij aanwezig. Pepijn, de ontwerper LENTmark1, opende  officieel de oude toegangsdeur en Ward, betrokken bij het traject aanvraag omgevingsvergunning, draaide de luifel open. Met het openzetten van de nieuwe kiosk-luiken was de LENTmark - Kiosk een feit. Vanaf dat moment konden bezoekers ijs, koffie, thee, sap, fris bestellen. Het afgelopen weekend werd de kiosk al druk bezocht en is het nu al een favoriete plek om een ijsje te halen.

 

lentmarkkiosk2 lentmarkkiosk3

 

LENTmark - Kiosk wordt een locatie waar mensen alleen buiten op het terras kunnen zitten en iets gebruiken. In de toekomst is er nog een mogelijkheid om de toren ook open te stellen. Dan is de ruimte te gebruiken voor exposities of muziekoptredens op de zondagen. Ook is vraag naar evenementen waarin fairtrade producten en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staan.

 

Van harte welkom!
Maar de kiosk gaat van start met een supergezellig terras, waar jong en oud, uit Lent en de wijde omgeving, kan genieten van al het lekkers, de rust en het uitzicht over de Lentse Plas. De openingstijden zijn woensdag t/m zondag van 12.00-20.00 uur in de maanden mei tot en met oktober. U bent van harte welkom!

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Myron (zaterdag 16 september 2017)

Vanmiddag liep ik langs dit kiosk en hoorde de mevrouw die er werkt tegen een paar mensen die walnoten aan het plukken waren schruuwen dat ze maar naar de Lidl moesten en dat "julie soort" altijd de walnoten plukt. Wat overigens niet een hele slimme opmerking was, omdat iedereen vrij is en de walnoten mag plukken. Dat er een racistische opmerking gemaakt wordt jegens deze mensen is misselijkmakend. De mensen waren van buitenlandse afkomst en te zien aan ze waren ze geschrokken van de racistische opmerking van de medewerker van de kiosk. Ontzettend jammer dat we in een samenleving leven waarin mensen elkaar op zulke weize beledigen. Triestig.

Redactie Waalsprong (maandag 25 september 2017)

@Myron, Heel vervelend, dat dit gebeurd is, en wij kunnen ons voorstellen dat dit je geraakt heeft, als het zo heeft plaatsgevonden zoals jij schetst. Zolang de bomen niet beschadigd worden, zijn de noten inderdaad voor iedereen vrij om te rapen, Nederlander of medelander!

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media