LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Officiële startschot Kindcentrum De Uitdaging

Maandag 25 Juni 2018 | reacties 0
20180622142536-1uitsnede

Op vrijdagmiddag 22 juni jl. is rond 14.30 uur het officiële startschot gegeven voor de bouw van Kindcentrum De Uitdaging. Zo’n 150 belangstellenden, onder wie natuurlijk veel kinderen, waren naar de hoek van de Hella Haassestraat en Simon Carmiggeltstraat in Grote Boel gekomen om het bijzondere moment mee te vieren.

 

Sinds De Uitdaging in september 2016 haar deuren opende voor toen nog 17 kinderen, is er al het grote plan: een eigen gebouw op een mooie locatie in Grote Boel. Toch duurde het een tijd voordat dé gezamenlijke plek voor een school, kinderdagverblijf en BSO was gevonden, vertelde directeur Vanessa Bijsters tijdens haar openingspraatje. ‘Dat het nu zover is dat we de bouw kunnen starten, maakt me trots en blij. De Waalsprong groeit en breidt steeds verder uit. Met onze school spelen we in op de behoefte aan meer diversiteit en verdieping in het onderwijsaanbod. Ook werken we nauw samen met onder meer KION, de gemeente Nijmegen en het jongerenwerk in de projectgroep “Rijke Ontwikkelomgeving de Grote Boel” om kinderen meer en op andere manieren te laten participeren in hun wijk.’

 

Mini-heipaaltjes

En toen was daar het moment waarop iedereen had gewacht: het officiële startschot voor de bouw. Onder luide aanmoedigingen van spreekstalmeester ‘Bert de Bouwer’ en het publiek gaven Vanessa Bijsters en Marion Rossen, clustermanager van KION, een aantal symbolische klappen op de eerste paal. Daarna mochten vijf leerlingen hetzelfde kunstje, maar dan met mini-heipaaltjes, nog een keer overdoen. Alsof het zo moest zijn, brak op dat moment de zon door. Na een laatste groot applaus en een confetti-douche zat het officiële gedeelte erop. Tijd voor ijs en een rondje op het springkussen.

 

Oplevering april 2019

De echte bouw van De Uitdaging start begin september 2018, de officiële oplevering staat gepland in april 2019. Het pand telt straks twee verdiepingen en beschikt over een aantal extra’s in de vorm van een ‘knik’, verschillende niveauhoogtes en afwisselende gevelkleuren. Leerlingen en medewerkers zijn nauw betrokken bij het bepalen van kleuren en materialen voor het interieur van het gebouw. Naar de school verhuizen in eerste instantie zo’n 160 kinderen, maar er is straks plaats voor bijna 500 leerlingen. De school heeft daarmee voldoende capaciteit om de leerlingen uit Grote Boel, Zuiderveld én de al bestaande woonbuurten in de wijk Oosterhout op te vangen.

 

Keuze

Er is – met De Uitdaging meegerekend - keuze uit maar liefst vijf basisscholen in de Waalsprong. Daar komen er nog drie bij: er zijn plannen voor een school De Stelt-Zuid, en er komen twee basisscholen in Hof van Holland/Woenderskamp. Bovendien is er een school voor speciaal onderwijs, De Windroos, en het Citadelcollege biedt voortgezet onderwijs op vmbo-, havo en vwo-niveau.  Lees hier meer over de mogelijkheden voor onderwijs en kinderopvang in de Waalsprong.

 

De Uitdaging - startschot bouw 2018bouwbord De Uitdaging, Grote Boel

 

 

 

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media