LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Nijmegen krijgt Van der Valk hotel in Lent

Donderdag 19 April 2012 | reacties 3
3576hotel-lentcam01b01

De gemeente Nijmegen en Van der Valk sloten op 18 april een koopovereenkomst om de bouw van een viersterren Van der Valk hotel in Lent mogelijk te maken. Het hotel komt bij het nieuwe station Nijmegen Lent. Komend vanaf Arnhem zal het gebouw goed zichtbaar zijn. Vlak ervoor splitst de Prins Mauritssingel zich binnenkort links in de weg richting Waalbrug en rechts naar de nieuwe stadsbrug De Oversteek.

 

Het hotel wordt gebouwd naar de wensen en eisen van de toekomst. In de eerste schetsen bestaat het gebouw uit twee delen, waarbij een toren van maximaal 60 meter hoog het meest in het oog springt. Het gebouw krijgt een inpandige parkeergarage voor de bezoekers van het hotel. Verder krijgt het hotel een luxe, transparante uitstraling en er zal er veel aandacht zijn voor duurzaamheid.

 

De gekozen plek ligt op een kruispunt van wegen en spoor (Knoop Lent), vlak tegen het toekomstige centrumgebied van de Waalsprong aan (De Citadel). Op het knooppunt van de belangrijkste wegen en het nieuwe station Nijmegen Lent is ruimte voor stedelijke voorzieningen en hoogbouw. Dit station is in 2013 klaar, net als het nieuwe splitsingspunt van de Prins Mauritssingel.

 

De familie Van der Valk ziet kans om op deze plek een viersterren hotel te bouwen en wil in 2014 met de bouw starten. Daarmee krijgt Nijmegen een luxe hotel aan de noordzijde van de stad. Een hotel waar ook behoefte aan is, zo blijkt uit onderzoek. De gemeente Nijmegen wil deze ontwikkeling mogelijk maken en bereidt een bestemmingsplan voor.

 

In de Waalsprong (Nijmegen-Noord) worden in totaal zo’n 12.000 nieuwe woningen gebouwd, waarvan er al ruim 3000 klaar zijn. De verwachting is dat in 2040 twintig procent van de Nijmegenaren in Nijmegen-Noord woont en het inwoneraantal van Nijmegen als geheel met 10 procent is gestegen. Vandaar dat de wegen, de infrastructuur en de omgeving hierop aangepast worden. De realisatie van het hotel bij Lent wordt gezien als positieve impuls voor de Waalsprong die meer ontwikkelingen in dit gebied kan stimuleren.

 

“Deze zichtlocatie bij station Nijmegen Lent in de groeistad Nijmegen is een prachtig project waar onze kinderen en kleinkinderen, evenals vele inwoners van de stad, de komende decennia kunnen gaan werken. Hiermee wordt de familietraditie voortgezet,” aldus Peter van der Valk (directeur West-End Vastgoed B.V).
 

Bart van der Valk, zoon van Peter en Gera van der Valk: “In samenwerking met Wiegerinck Architecten worden momenteel de plannen van het hotel uitgewerkt. Naast 120 tot 140 hotelkamers is er ook ruimte voor, een restaurant/bar, multifunctionele (vergader- en congres)zalen en Wellness faciliteiten. De gemeente Nijmegen heeft een stadse, dynamische uitstraling in de Waalsprong voor ogen die wij verwachten te realiseren met de bouw van dit hotel. Wij zien uit naar het voortzetten van de prettige samenwerking met de gemeente.”

 

Bron: persbericht gemeente Nijmegen, 18 april 2012

Foto: Bob Walker

« Terug naar het overzicht

Reacties

Peter (vrijdag 20 april 2012)

Nou, zit ik niet op te wachten op zo'n "gezichtsbepalend' gebouw. Het lijkt mij eerder een storend element worden.

David (zaterdag 21 april 2012)

Ik heb eerder gereageerd bij de presentatie van het bestemmingsplan van Knoop Lent en dit is precies (bijna precies) wat ik toen bedoelde. Een mooie toren past prima op die locatie. Ik hoop dat hij niet alleen blijft, maar dat er nog een tweede toren, liefst nog een aantal meters hoger, bij in de buurt komt, bijvoorbeeld aan de andere kant van het spoor tussen het spoor en het daar voorziene fietspad. Jammer vind ik wel de glazen architectuur. Altijd dat glas. Zo saai en fantasieloos, en bovendien tijdsgebonden. Een mooie bakstenen toren, zoals de kroon en naasliggende nieuwbouw torens voor Justitie en BZK in Den Haag zouden hier ook zeker niet misstaan en zien er over 30 jaar nog statig en bij de tijd uit. Kijk naar het empire state en Chrystler en vergelijk ze met de oude WTC twintowers. Die laatsten, hoe iconisch ook waren vele jaren nieuwer, maar zagen er vele malen gedateerder uit dan de eerste twee.

Bram (zondag 08 juli 2012)

Peter peter peter je kan toch gewoon in de achterhoek gaan wonen een van der valk in nijmegen is geweldig man lekker eten

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media