LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Nieuwe wijken Waalsprong krijgen glasvezel

Iedere woning een aansluiting

Dinsdag 25 Oktober 2011 | reacties 7
nieuwbouw-leaflet-rf-210x297

Glasvezel verdringt de kabel
Iedereen herinnert zich nog de overstap van antenne naar de kabel en nu wordt dat alweer ouderwets. Vanwege de haast onbeperkte capaciteit en ongeëvenaarde snelheid wint glasvezel stukje bij beetje terrein in Nederland. Over een paar jaar is het niet meer weg te denken; het is een welkome vernieuwing omdat het dataverbruik van internet en TV jaarlijks aanzienlijk groeit.
Een wijk met een glasvezelnetwerk is klaar voor de toekomst.

 

 

Laauwik en Lentseveld aangesloten op glasvezel
De nieuwe wijken in Lent krijgen als eerste wijken in de Waalsprong een glasvezelnetwerk. Alle woningen die op dit moment in aanbouw zijn, krijgen standaard een glasvezelaansluiting. Er wordt een glasvezelmodem in de meterkast geplaatst en de nieuwe bewoners hoeven alleen maar een abonnement te nemen bij een provider die zijn diensten (internet, tv, telefoon) via het glasvezelnetwerk aanbiedt. De grote providers in Nederland doen dat al en vele zijn bezig deze optie in hun aanbod op te nemen. Op de site www.eindelijkglasvezel.nl kunt u checken welke providers actief zijn op glasvezel in uw postcodegebied.

 

Na Laauwik volgen alle nieuwbouwprojecten in de Waalsprong en ook enkele reeds bestaande buurten, zoals Visveld. Bewoners van Visveld krijgen momenteel de kans om hun woning vrijblijvend en kosteloos te laten aansluiten op het glasvezelnetwerk. Marktleider Reggefiber legt het netwerk aan.

 

De voordelen van glasvezel
• Ongekend snel internet (informatie reist met de snelheid van het licht).
• Superieur tv kijken (glashelder beeld, glaszuiver geluid).
• Buitengewoon stabiel (glasvezel stoort niet, ruist niet, altijd constante kwaliteit).
• Nooit meer de kabel delen (uw internet is altijd even snel, hoeveel computers en tv’s er ook in
gebruik zijn).
• Voorbereid op de toekomst: HD, 3D, wat u ook gaat kijken, u bent er klaar voor.
• Verantwoorde keuze (glasvezel is energiezuinig en duurzaam).


campagne glasvezel reggefiber

 

 

Voor meer informatie kijk op www.eindelijkglasvezel.nl
 

« Terug naar het overzicht

Reacties

Tinus (dinsdag 25 oktober 2011)

Glasvezel is natuurlijk mooi, maar 'Reggefiber' als marktleider al standaard de aansluiting in de nieuwbouw te gunnen is natuurlijk maar zo zo. Als inwoner van Visveld kreeg ik ook het fantastische aanbod dat Reggefiber geheel kosteloos een aansluiting in mijn koopwoning wilde aanleggen. Het enige wat ik moet doen is een abonnement af te sluiten als ik gebruik wil maken van glasvezel. Ja ja. Bij postcode check blijkt dat er geen aanbieders zijn in dit postcodegebied en Reggefiber nu bezig is met investeren om zometeen niet marktleider maar monopolist te zijn wat betreft het glasvezelnetwerk. Dat kan natuurlijk nooit gratis zijn voor de klant en toekomstige providers. Als Reggefiber monopolist wordt kan dit bedrijf 'huur'vragen aan de providers voor het gebruik van het netwerk, immers zij zijn eigenaar van de aansluiting in jouw huis! Dat wordt vast fijn doorberekend. Voor mij nú geen Reggefiber op voorhand in huis, want er is nu niets te kiezen en het is niet duidelijk wat de kosten straks zullen zijn als je vast zit aan Reggefiber.

Bo (dinsdag 25 oktober 2011)

Prima ontwikkeling! Wat betreft de "reeds bestaande buurten", ik mis de wijk Oosterhout in het rijtje Woonpark Oosterhout is nu 11 jaar "oud". Ftth (Fiber to the home) was destijds direct te realiseren. Blijft wat mij betreft een gemiste kans.

Redactie Waalsprong.nl (dinsdag 01 november 2011)

@Bo: In de bestaande wijken in Oosterhout is inderdaad geen 'loze leiding' voor glasvezel aangelegd tijdens de bouw van de wijk. Destijds was er geen glasvezelexploitant bereid daarin te investeren. We hebben Reggefiber er op gewezen, dat er initiatieven zijn (geweest) vanuit de wijk om glasvezel naar de wijk te laten komen. In de toekomst gaat Reggefiber wellicht met deze bewoners aan tafel om dit initiatief een doorstart te geven.

Redactie Waalsprong.nl (dinsdag 01 november 2011)

@Tinus: Reggefiber heeft ons laten weten, dat bewoners in Visveld nu de gelegenheid krijgen om aangesloten te worden op glasvezel, zónder dat daar direct een abonnement aan vast zit. Zij maken kosteloos de aansluiting, mits daar nú toe wordt besloten, zodat alles in één keer aangelegd kan worden. Er is nog geen verplichting tot het afnemen van glasvezeldiensten: de aansluiting wordt alleen tot in uw meterkast aangelegd, zonder verbinding naar een provider. Uw woning wordt daar alleen maar meer door waard, ook al neemt u nog geen abonnement. Als u later besluit toch op glasvezel over te stappen, of wellicht een volgende bewoner, moet in de toekomst enkele honderden euro's voor die aansluiting betalen.... Reggefiber is 'beheerder' van een glasvezelnet en is bereid te investeren in de nieuwbouwwijken in de Waalsprong. Dat maakt Reggefiber marktleider: er zullen niet veel andere glasvezelnetbeheerders bereid zijn een tweede net naast dat van Reggefiber aan te leggen: dat is niet rendabel. Uiteraard zal zij straks de ruimte op de glasvezel gaan verhuren aan providers als XS4All, KPN of anderen. Daar zitten de inkomsten voor Reggefiber. U betaalt dat natuurlijk als gebruik van het glasvezelnet via uw abonnementsgeld aan mee. Deze manier is overigens niet nieuw in Nederland: met electriciteit werkt dat ook zo. Nuon heeft in Nijmegen het netwerk aangelegd (uw betaalt daarvoor netkosten), maar uw stroom komt misschien wel van een andere electriciteitleverancier.

Jip (donderdag 19 januari 2012)

Ondertussen is het al bijna Februari, en ik heb er nog steeds nog van gehoord. Ook hebben wij niks per post ontvangen, terwijl wij wel in de wijk Visveld wonen.

Rn (zaterdag 10 maart 2012)

Voor de bestaande wijken, zijn in het verleden wel initiatieven geweest, echter animo was laag. Echter de mogelijkheden van het glasvezel landschap zijn de afgelopen 1-1 1/2 jaar wel strek verbeterd. Zo is via reggefiber GV xs4all, KPN en vele andere mogelijk. Ook prijzen zijn afgenomen en mogelijkheden zijn toegenomen. Denk aan 4 tv's digitaal, ipv digitenne of max 2 tv's. Dadelijk ben je de enige wijk zonder GV infrastructuur. Gezien het feit dat de digitalisering alleen maar toeneemt de aankomende jaren, zeker meerwaarde voor je woning op zich al. In overbetuwe gaat de uitrol waarschijnlijk ook al door. Tijd voor nieuwe vraagbundeling, echter dit keer met betere marketing. Bijvoorbeeld Oosterhout (Nijmegen), ik zeg "doen".

Bo (maandag 25 maart 2013)

Er is begin 2013 een nieuwe vraagbundeling gestart in de wijk Oosterhout. Schrijf je vrijblijvend in op www.waalglas.nl zie ook: www.facebook.com/waalglas www.twitter.com/waalglas

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media