LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Nieuw Kindcentrum De Boomgaard is in alles één organisatie

Maandag 6 Juli 2020 | reacties 0
foto-de-boomgaard-1

Op 24 augustus opent Kindcentrum De Boomgaard in Woenderskamp officieel zijn deuren, aanvankelijk voor 26 leerlingen en twee kinderopvanggroepen. Basisschooldirecteur Jeroen Claassen en KION-clustermanager Verona Kuijpers kunnen niet wachten tot ze mogen starten in ‘hun’ nieuwe gebouw waar boven alles samenwerking centraal staat.  

 

Sinds de start en ontwikkeling van de Waalsprong, is een aantal voorzieningen stapsgewijs meegegroeid. Zo vonden de afgelopen jaren verschillende nieuwe basisscholen hun plekje in de Waalsprong. Met de komst van De Boomgaard krijgt Stichting Sint Josephscholen zijn allereerste school in het gebied. 

 

Gemeenschappelijk belang

Toen ‘Sint Joseph’ eenmaal definitief groen licht kreeg om in Woenderskamp een school te realiseren, solliciteerde Jeroen Claassen succesvol naar de functie van directeur. ‘Een van mijn eerste taken was om een partij te vinden die in het gebouw de kinderopvang en buitenschoolse opvang ging verzorgen. Na een zorgvuldige procedure met zo’n vijf gegadigden viel de keuze op KION. Wat ons, naast hun ervaring op het gebied van vroeg- en voorschoolse educatie, vooral aansprak was hun motivatie om vanuit een gemeenschappelijk belang de ontwikkeling van kinderen tussen 0 en 13 optimaal te organiseren. Net als wij voelde KION noodzaak om in alles samen op te trekken, daarin vonden we elkaar.’

 

Jaarstofklassen

De komst van De Boomgaard betekent óók een verruiming van het schoolkeuzeaanbod in Nijmegen-Noord, vertelt Jeroen. ‘De meeste van de nieuw gebouwde scholen zijn leerpleinscholen, waarbij kinderen in verticale groepen onderwijs volgen. Op de Boomgaard werken we volgens het jaarstofklassysteem.'

 

Meer lezen? 

Wil je het hele interview met Jeroen en Verona lezen? Zij vertellen je graag meer over de inrichting van het gebouw, het aantal leerlingen en de laatste details die zij afmaken voor de start van het nieuwe schooljaar. Klik hier voor het volledige interview. 

 

Foto: Verona (boven) en Jeroen samen op de trap in de centrale-hal-in-aanbouw, met onder Helma Verbeet, Operationeel Directeur van KION. 

 

Fotograaf: Tycho Müller

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media