LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Mindset wonen tekent huurcontract met Talis

Donderdag 29 April 2021 | reacties 0
wmmindset21042101william-moore

Afgelopen week tekende het bestuur van Mindset Wonen met Talis een samenwerkingsovereenkomst voor de huur van tien woningen en een gemeenschappelijke loungeruimte in een appartementencomplex in Woenderskamp. In augustus 2021 krijgen de bewoners van Mindset de sleutel van hun appartement. Tijdens het tekenmoment mochten ze hier ook al even binnen kijken.

 

Mindset Wonen is een bewonersinitiatief voor mensen met een fysieke beperking en krijgt hulp van WOONLINK bij het initiatief. De bewoners zijn jonge, enthousiaste mensen. Bijzonder aan dit project is dat de bewoners zelf de zorg regelen. Nergens in Nederland worden vanuit eigen initiatief woningen gebouwd voor mensen met een fysieke beperking en waar zij verder de zorg zelf kunnen regelen. In de Waalsprong wordt graag gehoor gegeven aan dit soort bijzondere initiatieven. 

 

Vreugde bij Mindset
Nathalie Verstegen en Maaike van Os zijn toekomstige bewoners van Mindset en zij vormen samen het bestuur. ‘Geweldig.’ Geeft initialiefneemster Nathalie Verstegen aan, ‘Dit had ik vijf jaar geleden niet durven dromen dat het werkelijkheid zou worden. Straks kan ik echt mijn eigen assistentie inkopen.’ De bewoners maken gebruik van 24-uurs zorg en kunnen zoveel mogelijk hun eigen zorgverleners inhuren. Een klein gedeelte van de zorg zoals bijvoorbeeld de zorg ’s nachts, wordt gezamenlijk ingekocht. Binnen Mindset worden voorzieningen gedeeld. Ook de tuin delen ze met andere bewoners van het appartementencomplex. Bewoners delen ook voorzieningen. En de tuin delen ze ook met alle andere huurders die hier komen. Zo kunnen alle bewoners zelfstandig wonen, hebben ze veel aan elkaar en houden ze regie. 

 

Een plek waar iedereen meetelt
‘Wat een blije gezichten heb ik gezien. En terecht, want dit is een geweldige stap dichterbij een plek waar iedereen meetelt. De bewoners van Mindset weten heel goed wat zij willen om zich hier thuis te voelen, wat zij nodig hebben en hoe ze dat willen. We bouwen de woningen in goed overleg en in opdracht van Mindset Wonen. Dat was het idee van Nathalie waar zij in 2017 voor bij ons kwam. Diep respect heb ik voor het organisatievermogen en de daadkracht van Mindset’, aldus Ronald Leushuis bestuurder van Talis.

 

Rolstoeltoegankelijk
Bijna alle appartementen van Mindset zijn verhuurd. De toekomstige bewoners hebben meegedacht en beslist over de plattegronden. De woningen zijn, waar het kan, op maat gemaakt. Zo is de keuken overal anders en vanuit de slaapkamer kunnen er tilliften worden geplaatst naar de badkamer. Ze zijn volledig rolstoeltoegankelijk en ongeveer 75 m² groot. Ze zitten allemaal in dezelfde vleugel op de begane grond. Zo hebben de appartementen een eigen ingang. In de loungeruimte zit ook een vertrek voor een zorgmedewerker.

 

Woningen

In Woenderskamp bouwt Talis een appartementencomplex met 124 kleinere sociale woningen. De woningen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens, van alle leeftijden en een groot deel speciaal voor jongeren. De woningen van Mindset komen in één van deze gebouwen. De eerste woningen worden vanaf mei opgeleverd. 

 

Foto's: William Moore 
 

MindsetMindset

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media