LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

‘Mijn beperking hoeft mijn woonwens niet in de weg te zitten’

Dinsdag 26 November 2019 | reacties 0
mindset-wonen-meekijken-met-nathalie

In de Waalsprong krijgen mensen met bijzondere woonwensen letterlijk de ruimte om hun woondroom te verwezenlijken. Mooi voorbeeld is Mindset Wonen, het initiatief van Nathalie Verstegen.

 

Nathalie bedacht in overleg met Talis een woonconcept voor mensen die 24 uur per dag afhankelijk zijn van zorg, maar wel liefst zélf bepalen hoe ze leven. Nathalie startte zo’n twee jaar geleden (2017) met het maken van haar eigen woonplan, speciaal voor mensen met een fysieke beperking en ‘normale’ verstandelijke vermogens.

 

De naam voor haar initiatief was er ineens, tijdens een soort Eureka-moment: Mindset Wonen. ‘De term staat letterlijk voor een nieuwe beleving van wonen door anders te denken. Mensen met een lichamelijke beperking en grote zorgvraag zijn vaak gewend dat alles voor ze wordt gedaan en dat anderen bepalen wat goed voor ze is. Ik denk dat er net als ik mensen zijn die het graag anders zien, die liever in een omgeving wonen waar echt wordt gekeken naar wat zij willen.'

 

Klik hier om het hele interview met Nathalie te lezen.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media