LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Medewerkers Nuon zetten zich in op Warmtedag

Vrijdag 3 Oktober 2014 | reacties 0
img-20140925-wa0022

Op donderdag 25 september vond de ‘Warmtedag 2014’ plaats. De 200 Nuon Warmte-medewerkers waren afgelopen donderdag aan het werk bij acht sociaal-maatschappelijke projecten verspreid over het land. In samenwerking met de Nuon Foundation gebruiken ze hun jaarlijkse ‘uitje’ om zich in te zetten voor en mét organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. Zo worden er buurthuizen opgeknapt, reparaties verricht bij een verzorgingstehuis en krijgen bewoners met extra zorgbehoefte een ‘verwendag’ aangeboden. De projecten bevinden zich in Almere, Amsterdam, Nijmegen en Rotterdam, niet toevallig gebieden waar Nuon stadsverwarming levert. Nuon is leverancier van stroom en gas, maar ook van stadswarmte.

 

Voor de Warmtedag 2014 gingen ongeveer 55 medewerkers van Nuon Warmte uit de regio Arnhem/Nijmegen aan de slag bij twee projecten in Lent. Er werd meegewerkt aan het aanplanten van de natuurspeeltuin van Basisschool ‘De Verwondering’ en er werd geholpen in de Kunstkas van Prima Hora.


Natuurspeeltuin
Basisschool ‘De Verwondering’ is aangesloten op het warmtenet. Nuon heeft haar hulp aangeboden om de speelplaats tot iets moois te maken. Er lag al een prachtig ontwerp voor een natuurspeeltuin en de hulp van Nuon kwam goed van pas. Samen met de kinderen van de school en het docententeam is er een hele dag getuinierd. Grote hoeveelheden grond, zand en houtsnippers zijn verplaatst en aangebracht, heel veel planten zijn geplant, er is een hekwerk gemaakt en er is een steiger boven het water gebouwd. Die laatste was eerder uit het projectbudget geschrapt en werd door Nuon als cadeau aangeboden aan de dankbare school.

 

Kunstkas Vossenpels

De Kunstkas is een project waar in een oude kas een heel aantal ateliers voor kunstenaars worden gerealiseerd en waar bovendien een ruilwinkel, kledingweggeefwinkel en diverse culturele en creatieve activiteiten zullen worden ontplooid. Omdat dit project het vooral moet hebben van vrijwilligers kwam de hulp van de Nuon-medewerkers als geroepen. Om ateliers te kunnen realiseren moest er eerst ruimte worden gecreëerd. In vijf teams ging men aan de slag.
De mensen van de Kunstkas waren zeer onder de indruk van de hoeveelheid werk die er werd verzet en van het behaalde eindresultaat. Het was in de kassen vaak zwaar werk, maar tijdens dit werk was er veel onderling plezier en ontstonden prachtige samenwerkingen.

 


Er wordt door Nuon terug gekeken op een zeer geslaagde dag. Er is keihard gewerkt, maar iedereen heeft ook heel erg genoten!

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media