LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Lent in trek bij kolonie huiszwaluwen

Woensdag 10 Juni 2015 | reacties 0
detail-zwaluwen

In de Frankrijkstraat in Lent hebben ze er al ruime ervaring mee, maar ook een aantal woningen aan Het Buske is in trek als nestplaats voor een unieke kolonie huiszwaluwen. De plaats van de nesten, pal boven de ramen, veroorzaakt soms ook wat overlast. De Vogelwerkgroep Rijk van Nijmegen e.o. onderzoekt daarom de mogelijkheid om langs de Turennesingel een zogenaamde zwaluwtil te plaatsen en organiseert in samenwerking met de gemeente Nijmegen een informatieavond. 

 

De beoogde zwaluwtil biedt aantrekkelijke nestgelegenheid, waardoor verwacht wordt dat een deel van de zwaluwen voor de til zal kiezen en zo de mogelijke overlast aan de woningen vermindert.

 

Informatiebijeenkomst
De gemeente Nijmegen ondersteunt het initiatief van de Vogelwerkgroep van harte, maar hoort ook graag wat omwonenden van het voorstel vinden. Daarom organiseert de gemeente Nijmegen een informatiebijeenkomst op donderdag 18 juni 2015 van van 20.00 tot 21.00 uur. Iedereen die meer wil weten over de zwaluwtil of de kolonie huiszwaluwen in Lent is van harte welkom in voorzieningenhart De Ster, Queenstraat 37b, Nijmegen, zaal 1.46. Tijdens die bijeenkomst zullen vertegenwoordigers van de Vogelwerkgroep nadere informatie geven over het voorstel en is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

In dit document leest u meer over de huiszwaluwen en de beoogte zwaluwentil voor de Turennesingel.

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media