LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Kinderen en ouders vlechten erop los

Donderdag 24 Maart 2011 | reacties 0
Afgelopen zaterdag was het een drukte van belang in de natuurspeeltuin in Lent. Kinderen, ouders, vrijwilligers, jong en oud kwam helpen met het vlechten van een wilgentenenlabyrinth. Onder leiding van een professionele wilgentenenvlechter hadden kinderen van basisschool Het Talent de dinsdag tevoren al het spits afgebeten.
 
Ravotten met zand en waterDit alles is begonnen met een brief van Dante van Gemert aan Wethouder Depla zo'n anderhalf jaar geleden.
 
"Beste meneer Depla,
 
Ik vind het jammer dat er steeds minder natuur is en minder speelplekjes zijn.
En te veel huizen. Daar wil ik wat aan doen.
Ik wil meer spannende bosjes waar we lekker kunnen spelen.
Op het weiland van de oude school wil ik geen huizen maar natuur.
Kunnen we daar over praten?
 
Dante van Gemert, Lent
"
 
Met een prachtige collage vroeg Dante, samen met zijn vriendjes, aan de Wethouder om meer groen in de wijk en een fijne speelplek. Al gauw bleek dat meer kinderen in de Waalsprong dit wilden. Ze droomden van een fietscrossbaan, een grote zandbak en volop avontuur. Daarom ging de gemeente op zoek naar een mooie locatie voor een ravotplek maar dat bleek toch lastig. Op korte termijn vond de gemeente alleen een tijdelijke plek: een braakliggend stuk grond bij De Ster.
 
Natuurspeeltuin LentBureau speelplan heeft vervolgens op verzoek van de gemeente de wensen van de kinderen verder uitgewerkt. Voorwaarde was dat de gemeente het materiaal dat nodig is kan verplaatsen en hergebruiken op een nieuwe plek. Eind november konden de omwonenden op een informatieavond meekijken en beslissen wat er wel en niet zou komen.
 
Wethouder Tankir kwam ‘s middags een kijkje nemen en bedankte de vrijwilligers voor de inzet en hun toezegging om de speeltuin te beheren.
 
Kijk hier naar een impressie van de gezellige speel- en vlechtdag op YouTube.
 
Prijsvraag
Bedenk een originele naam voor de natuurspeeltuin in Lent en win een leuke attentie. Gebruik hiervoor het prijsvraagformulier (download), ook verkrijgbaar bij voorzieningenhart De Ster. Lever dit uiterlijk 15 april in.
 
« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media