LentOosterhoutLandschapszoneHof van Holland

Heeft u deze woningen ook al gezien?

Woningzoeker

Op zoek naar een woning, maar u weet niet waar naar u moet zoeken? Laat ons u helpen. Vult u de onderstaande vragen in en wij doen u een voorstel.

Ik zoek een ...
Ik wil graag in ... wonen

Nieuwsbrief

Jessica en Erik bouwen zelf in Grote Boel

Dinsdag 3 April 2018 | reacties 0
zelfbouwers-erik-en-jessica-selfie

Met de koop van een vrije kavel in Grote Boel gaat voor Erik en Jessica uit Lent een langgekoesterde woondroom in vervulling. Als alles volgens planning verloopt, betrekken ze nog dit jaar met zoon Fabio en dochter Vera hun zelf ontworpen vrijstaande huis aan het water vlakbij Nijmegen. ‘Deze plek is uniek in onze regio.”   

 

Erik en Jessica kochten in 2006 hun eerste nieuwbouwwoning in de Lentse Groot-Brittanniëstraat. “We zochten iets betaalbaars, wilden liefst ergens tussen onze toenmalige woonplaatsen Nijmegen en Huissen gaan wonen”, vertelt Erik. “Zo kwamen we uit in Lent, waar op dat moment flink werd gebouwd. Het aanbod beviel ons wel, net als het feit dat we met de auto zo op ons werk in Arnhem waren.” Na vijf jaar verruilde het sympathieke stel met zoontje Fabio hun rijtjeshuis voor een tweekapper in de Frankrijkstraat waar dochter Vera werd geboren. Jessica: “Ons huis was lekker ruim, van alle gemakken voorzien. Bovendien lag het tegenover basisschool De Verwondering, echt ideaal.”

 

 

Goed te betalen

Voor hun gevoel konden Erik en Jessica jaren vooruit in hun woning, totdat ze eind 2016 hoorden over de vrije-kavel-verkoop in Grote Boel. Erik: “Onze droom was altijd om iets vrijstaands te kopen. We hadden weleens in de buurt naar vrijstaande huizen gekeken, maar die staan relatief dicht op elkaar en hebben weinig buitenruimte.” Jessica vult aan: “De kavels in Grote Boel waren perfect qua omvang en voor ons goed te betalen. We hadden zoiets van: ‘als we het willen, moeten we het nu doen.’ De huizenmarkt is gunstig, de rente historisch laag, de locatie perfect; op fietsafstand van de school van de kinderen, vlakbij het centrum van Nijmegen.”

 

Handig kavelpaspoort

Voordat ze de definitieve stap zetten, voerden Erik en Jessica eerst een voorgesprek met Monique Zuuring van de gemeentelijke Kavelwinkel. Zij vertelde hen meer over de mogelijkheden in Grote Boel en wat er zoal bij zelfbouw kwam kijken. Erik: “Dat gesprek was heel nuttig, net als de informatieavond een paar weken later waar Monique en een collega namens de gemeente allerlei tips gaven. Zo lieten ze weten dat het slim was om een architect in de arm te nemen. Wij overwogen juist om voor modelbouw te kiezen, omdat dit gemakkelijker leek. We hadden alleen beperkt rekening gehouden met eventuele bezwaren van de Welstandscommissie. Jessica: “Toen we definitief ‘ja’ hadden gezegd, kregen we een kavelpaspoort met alle uitgangspunten van het bouwen op een vrije kavel, zoals de nokhoogte van de woning en de erfgrensbepaling. Er waren natuurlijk eisen waar we rekening mee moesten houden, maar dat gaf ons juist houvast.”

 

Erik en Jessica (1) Warme plek

Uiteindelijk gingen Erik en Jessica in zee met Buro Winters dat op basis van een moodboard een ontwerp voor het huis en de buitenomgeving maakte. En het resultaat op papier mag er wezen, zo bewijzen verschillende sfeerimpressies die Erik en Jessica laten zien in de kamer van hun tijdelijke huurwoning aan de Extremadurastraat. Erik: “We wilden graag een knusse sfeer creëren; echt een warme plek voor ons vieren. Daarom komt er een grote woonkeuken met deuren en suite; die stond met stip op onze verlanglijst. Verder hebben we de zolder gereserveerd voor onze slaapkamer en een extra badkamer met douche en toilet. Dat is altijd handig, zeker als de kinderen straks ouder zijn en graag wat meer privacy willen hebben.” Jessica: “Leuk ook is dat de architect allerlei grappige accenten heeft aangebracht, zoals de zitjes in de vensterbank. Daar denk je zelf niet zo snel aan.”

 

Toekomstige buren

Omdat Erik en Jessica al kennis hebben gemaakt met hun toekomstige buren, voelt het alsof ze er niet helemaal alleen voor staan. “De buren lopen qua planning gelijk met ons op”, aldus Erik. “We komen elkaar soms tegen op de bouwplaats, appen elkaar geregeld over praktische zaken. Zo hebben ze op mijn advies bijvoorbeeld heipalen besteld bij de firma waarmee wij zakendoen, zodat ze toch op tijd met bouwen konden beginnen.” Jessica: “Ook fijn is dat intussen de woningen van het project aan de overkant zijn opgeleverd. Dan weet je wie er al wonen en krijg je meteen een beter beeld van hoe de straat eruit komt te zien.”

 

Ruim begroten

Nu de fundering is gestort en de lente zich aandient, gaat de bouw écht serieus van start. Tijd voor Erik en Jessica om zich tot de geplande oplevering in september te storten op bezoekjes aan keuken- en badkamerzaken. Erik: “We hebben al een paar keer een nieuw huis ingericht, dus we weten waar we op moeten letten. Daarover gesproken: mensen die ook overwegen om een vrije kavel in Grote Boel te kopen, doen er verstandig aan alles ruim te begroten om eventuele extra kosten op te vangen. Verder kan ik iedereen aanraden om een architect in te schakelen. De onze regelt bijvoorbeeld het contact met de aannemer. Dat scheelt een hoop gedoe.”

 

Levendige omgeving

Met de aanstaande verhuizing naar Grote Boel komt straks ook een einde aan een hele mooie periode in Lent, weet Jessica. “Het is jammer om uit Lent weg te gaan, maar daar krijgen we heel veel voor terug. Bovendien blijven we in Nijmegen-Noord, nog steeds heel dichtbij onze vrienden.”

Erik besluit: “Ik denk niet dat we Lent voor zomaar elke willekeurige andere locatie hadden verlaten. Maar een plek als deze, naast de Oosterhoutse Plas, redelijk vrij, in een zo levendige omgeving; die is uniek, zeker in deze regio. Wat dat betreft kunnen we niet wachten tot het zover is. Als het een beetje meezit, vieren we dit jaar Kerst aan het water.”

 

« Terug naar het overzicht

Reacties


Geen reacties gevonden.

Plaats een reactie


« Terug naar het overzicht

Bekijk hier het complete woningaanbod

Naar de woningzoeker
Volg ons op sociale media